Mokykla naktiniam klubui netrukdys

Blaivybės šaukliai turbūt negali patikėti matydami, kas vyksta visai neseniai konservatoriška dvasia alsavusiame Kaune, o jų pastangos įpratinti kauniečius gyventi be svaigalų daužomos į šipulius.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-07-07 07:46, atnaujinta 2017-05-19 16:05

Seimui pakeitus įstatymą, Kauno valdžia suskubo naikinti apribojimus, kokiu atstumu nuo švietimo įstaigų ar religinių bendruomenių draudžiama prekyba alkoholiu. Anksčiau buvo taikomas 15 metrų apribojimas.

Žinoma, ši riba buvo veikiau simbolinė, nes troškulio kankinami žmonės sukaupę paskutines jėgas gali įveikti gerokai didesnius atstumus. Vis dėlto tai padėdavo išvengti kuriozinių situacijų.

Antai buvusiame Ryšių istorijos muziejuje, kuris veikė pačioje Kauno senamiesčio širdyje, ketina įsikurti ne tik licėjus, bet ir naktinis klubas.

Lieka tikėtis, kad bent jau skirsis jų darbo laikas, todėl į pamokas einantys mažamečiai neišvys nuo linksmybių apkvaitusių kiek labiau subrendusių.

Beje, visai netoli šio objekto – Kauno arkivyskupijos kurija, Kunigų seminarija ir paminklas vyskupui M.Valančiui, kuris ypač pagarsėjo kova už blaivybę.

Lyg to būtų maža, Kauno valdžia beveik tuo pat metu žengė ir dar vieną blaivininkams siaubą keliantį žingsnį – atkūrė mieste blaivyklas, kurios šiuolaikiškai vadinamos saugios nakvynės namais.

Vadinasi, linksmintis bus galima be stabdžių – jeigu savo kojomis nepavyks pasiekti namų, patogia nakvyne pasirūpins socialiniai darbuotojai.

Šiam tikslui Kaune numatytos trys vietos. Galbūt vertėtų dar vieną padalinį įkurdinti buvusiame Ryšių istorijos muziejuje.

Ir iš naktinio klubo paryčiais iškrapštytų padauginusių lankytojų nereikėtų niekur vežti, o moksleiviams būtų galima vaizdžiai pateikti pagirių kamuojamų žmonių kančias.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.