Naujasis britų gelbėtojas – Antanas Guoga?

Jau daugiau nei prieš dešimt dienų britai nusprendė – su Europos Sąjunga jiems ne pakeliui. Referendume, vykusiame birželio 23-ąją didžioji dalis britų pareiškė, kad pritaria Didžiosios Britanijos pasitraukimui iš Europos Sąjungos, kurioje jie įstojo daugiau nei prieš keturis dešimtmečius.

Buvęs liberalas A. Guoga savo laiške partijai išdėstė, kokios jo savybės ir gebėjimai labiausiai tiktų stojant už šios partijos vairo.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Buvęs liberalas A. Guoga savo laiške partijai išdėstė, kokios jo savybės ir gebėjimai labiausiai tiktų stojant už šios partijos vairo.<br>G. Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

Jul 7, 2016, 10:18 AM, atnaujinta May 19, 2017, 3:53 PM

Praėjus pusantros savaitės po vadinamojo „Brexit“, iš įkart iš Nepriklausomybės partijos vadovo posto traukiasi aršus euroskeptikas Nigelas Farage'as. Jis buvo vienas aktyviausių šalininkų už Jungtinės Karalystės pasitraukimą iš Bendrijos.

„Atėjau į politiką iš verslo galvodamas, kad ši šalis turėtų pati save valdyti. Niekada nesiekiau ir nenorėjau siekti karjeros kaip politikas“, – sakė N. Farage'as.

Dabar iškilo naujas klausimas – kas užims Nepriklausomybės partijos vadovo postą?

Kodėl gi ne Antanas Guoga?

Lietuvos europarlamentaras parašė laišką Nepriklausomybės partijai, kuriuo pareiškia, kad jis – būtent toks kandidatas, kurio reikia šiai partijai.

„Aš peržiūrėjau vadovavimo kvalifikacinius reikalavimus ir partijos konstituciją ir nematau priežasties, dėl kurios mano padėties žmogus negalėtų kandidatuoti“, – rašė A. Guoga.

Buvęs liberalas A. Guoga savo laiške partijai išdėstė, kokios jo savybės ir gebėjimai labiausiai tiktų stojant už šios partijos vairo. Savo laišku jis pasidalino ir socialiniame tinkle „Facebook“. Tarp jų buvo ir tokie punktai kaip „Pajamų praradimas dėl rumunų“. Čia europarlamentaras rašė apie tai, kaip kitam pokerio žaidėjui, kilusiam iš Rumunijos jis pralošė nemažą pinigų sumą.

Prie savo privalumų jis mini ir imigracijos sistemos išmanymą, kurį turi dėl savo pusiau lietuviškos, pusiau australietiškos kilmės.

Laiške A. Guoga taip pat pabrėžia, kad jis – kandidatas, kuris kažką pakeis. „Tyrimai rodo, kad daugiau nei milijonas balsavusių britų gailisi savo pasirinkimo. Nepriklausomybės partijai reikia proeuropietiško kandidato, kuris galėtų praplėsti diskusijas ir atstovauti rinkėjus, kurie pakeitė savo nuomonę. Tai galiu būti aš“, – mintis dėstė buvęs liberalas.

„Tikiuosi užsitikrinti Nigelo paramą, kai kitą kartą jį sutiksiu Europos Parlamente. Prašau informuoti mane apie kitus mano prašymo įforminimo veiksmus“, – laišką užbaigė A. Guoga.

Blogiau jau nebus?

Toks Antano Guogos laiškas patraukė ir britų spaudos dėmesį. Internetinis dienraštis unilad.co.uk rašė: „Kam ta Nepriklausomybės partijos lyderystė? Padarykite jį mūsų premjeru kuo greičiau! Juk tikrai nebus blogiau, nei tie, kurie dėl posto pešasi dabar.“

Tiesa, čia taip pat pažymima, kad lietuviška ir australietiška Guogos kilmė, proeuropietiška politika ir nusistatymas prieš „Brexit“ jį praktiškai padaro Nepriklausomybės partijos antikristu.

Internete jau plinta A. Guogos laiškas. Žmonės laikosi įvairių nuomonių – vieni tai priima rimtai ir sako, kad A. Guoga pirma turėtų rūpintis savo kiemu, tik tada lėkti padėti britams, kiti mano, kad tai yra aukščiau pasišaipymo iš Nepriklausomybės partijos forma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.