A. Butkevičiaus reakcija po „griežto pamokslo“: „Pajuokavau“

Daug diskusijų sukėlusią užuominą apie „griežtą pamokslą“ premjeras Algirdas Butkevičius vadina pajuokavimu.

A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
A.Butkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2016, 2:39 PM, atnaujinta May 19, 2017, 12:22 PM

„Pajuokavau, visa tai buvo pajuokauta ir visiškai su tuo klausimu nebuvo susieta. Šitas klausimas buvo pasiūlytas išimti iš darbotvarkės jau ryte, per pasitarimą mano kabinete.

Buvo pasiūlyta išimti dėl to, kad sugrąžinus įstatymo projektą iš Seimo, kuris buvo atmestas, buvo pasakyta, ką reikia tobulinti. Reikia atlikti tam tikras procedūras ir suderinti su tam tikromis institucijomis, kad neatsitiktų, kaip atsitiko su Vijūnėlės dvaru“, – sakė premjeras.

„Mes pašmaikštaujam su ministrais, bet pasirodo, kad dabar toks laikotarpis, kai nebegalima juokauti, nei pasidalinti tam tikromis mintimis, kurias mes išgirstam kai kada tam tikruose renginiuose“, – sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, ar atsižvelgs dėl partnerystės reglamentavimo į Vyskupų konferencijos pasiūlymus, pridūrė: „mes tikriausiai žinome, kad į kiekvieno lietuvos piliečio pasiūlymus atsižvelgiame, bet patys priimam sprendimus ir jei matome būtinybę, kviečiame į dialogą, organizuojame susitikimus, išklausome.“

Blogiausia, anot A.Butkevičiaus, kai kritikuojama, kad kad į pasiūlymus nereaguojama.

Po griežto arkivyskupo Gintaro Grušo pamokslo ir Vyskupų konferencijos laiško premjeras A.Butkevičius ketvirtadienį iš Vyriausybės darbotvarkės išbraukė vyro ir moters partnerystės įteisinimo klausimą. Tokiam sprendimui pritaria Vyskupų konferencija ir teigia, kad valdžia turi išklausyti įvairių visuomenės grupių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.