Afganas Basiras Lietuvoje jau nebus vienišas: atvyksta šeima

Pabėgėlio statusą neseniai gavęs ir viename Trakų rajono restoranų dirbantis afganas Abdulas Basiras Yoususi trykšta džiaugsmu. Pirmadienio vakarą pranešė, kad į Lietuvą pagaliau atskrenda jo žmona su mažamete dukrele.

Dabar A.B.Yoususi dirba ir gyvena Trakų rajone Anupriškėse restorane „ Tony Resort“.<br>lrytas.lt montažas
Dabar A.B.Yoususi dirba ir gyvena Trakų rajone Anupriškėse restorane „ Tony Resort“.<br>lrytas.lt montažas
A.B.Yoususi atvykimo į Lietuvą dieną.<br>M.Kulbio nuotr.
A.B.Yoususi atvykimo į Lietuvą dieną.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 11, 2016, 9:17 PM, atnaujinta May 19, 2017, 4:46 AM

„Iš Afganistano jos jau išskrido į Indiją, o vėliau atskrenda į Lietuvą. Tikriausiai pirmiausia jos gyvens Pabėgėlių priėmimo centre Rukloje, o vėliau – kartu su manimi. Jos mano šeima ir mes turime būti kartu“, – portalui lrytas.lt džiugiu balsu pasakojo afganas.

A.B.Yoususi teigė, kad šeimos atgabenimu rūpinasi Lietuvos kariuomenės atstovai. Tikslus atvykimo laikas dar nėra žinomas.

Vyras pripažino, kad jo žmona Gul Bana nemoka kalbėti lietuviškai. „Žino tik kelis žodžius: „Labas“, „Laba diena“, todėl jai reikės išmokti. Šiek tiek moka skaityti ir rašyti angliškai. Tačiau kalba sunkokai“, – pripažino jis.

Lietuvoje prieglobstį radęs vyras savo šeimos nematė pusę metų ir labai pasiilgo. Dviejų su puse metų dukra Bahara jo nenustoja klausinėti, kada pasimatys ir bus kartu. „Vakar kalbėjau su ja ir ji sakė, kad greitai jau bus pas mane ir labai to laukia“, – sakė pašnekovas.

Vyras pasakojo, ka po jo išvykimo iš Afganistano teko sprukti ir jo šeimai į Kabulą, nes sulaukė grasinimų.

Dabar A.B.Yoususi dirba ir gyvena Trakų rajone Anupriškėse, restorane „ Tony Resort“. „Padedu čia gaminti maistą: tai mėsainius kepu, tai dar kažką. Juodų darbų man čia nereikia dirbti.

Labai man patinka Lietuva ir gera čia gyventi. Dirbu su lietuviais, jie labai draugiški ir turiu daug draugų. Daug dirbu ir tik du ar tris kartus buvau į Vilnių nuvykęs, tačiau nesutikau žmonių, kurie linkėtų man blogo“, – pasakojo afganas.

Vyras prieš keletą dienų Vilniuje buvo susitikęs su draugais iš Afganistano ir atšventė ramadano pabaigą. Musulmonų tikėjimą išpažįstantis vyriškis visą mėnesį pasninkavo, nevalgė, negėrė ir daug meldėsi. „Galiu pasimelsti čia darbe, kambarėlyje apie valandą“, – sakė pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.