Po žodžių apie seksualines mažumas V. Simonko pamokė politikus

Darbo partijos kandidato Vido Pociaus žodžiai apie prezidentę Dalią Grybauskaitę ir seksualines mažumas nepraslydo pro nacionalinės LGBT teisių organizacijos vadovo Vladimiro Simonko ausis.

Po žodžių apie seksualines mažumas – V. Simonko nenutylėjo.<br>Montažas
Po žodžių apie seksualines mažumas – V. Simonko nenutylėjo.<br>Montažas
Šis V.Pociaus komentaras sulaukė audringos reakcijos.
Šis V.Pociaus komentaras sulaukė audringos reakcijos.
Žodžiai apie seksualines mažumas keistai nuskambėjo V.Simonko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žodžiai apie seksualines mažumas keistai nuskambėjo V.Simonko.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2016-07-12 16:06, atnaujinta 2017-05-19 02:38

„Visas tas komentaras, mano atžvilgiu, buvo neetiškas. O koks yra partijos sprendimas dėl neetiškų komentarų, tai jau reikia spręsti pačiai partijai pagal jų etikos nuostatas. Neabejoju, kad kiekviena partija turi savo nustatytas etikos formas ir elgiasi, kaip jie mano esant teisingai, ar neteisingai“, – sakė V.Simonko.

Tai įžeidžiančio pobūdžio komentaras? „Mano nuomone, kaip jis buvo pateiktas – tai taip. Aš sprendžiu iš konteksto ir man taip pasirodė“, – sakė jis.

Socialiniame tinkle parašęs komentarą prie prezidentės ir ukrainiečių lakūnės Nadijos Savčenko nuotraukos Kauno Amalių bendruomenės vadovas V.Pocius sulaukė partijos sankcijų. Jis komentavo: „Kur čia Ukrainos žmonės? Labiau panašu į seksualines mažumas“.

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis kreipėsi į partijos prezidiumą prašydamas šalinti V.Pocių iš Darbo partijos.

Po šio sprendimo, V.Simonko sakė norintis tikėti, kad aukšti etikos standartai taikomi visiems partijos nariams.

„Politikai visuomet turi būti pavyzdžiu eiliniam piliečiui, tam mes ir renkame Seimo narius. Kiekvienas kandidatas yra potencialus Seimo narys, tai jis turi galvoti – ką kalba, kam kalba, kokią siunčia savo rinkėjui.

Aš nenorėčiau rinkti tokio kandidato, kuris dėl neaiškių man priežasčių siunčia keistą žinutę. Tai man aišku, kad tai ne mano kandidatas. Galbūt jis taiko į tam tikrą rinkėjų grupę, kuri man nėra simpatiška“, – kalbėjo pašnekovas.

V.Simonko prisiminė ir gėjų eitynes, kurios vyko Vilniuje birželio viduryje. Vyras pabrėžė, kad net jų organizuojamose eitynėse dalyvauja daug žmonių, tačiau tai nieko nepasako apie žmogų.

„Baltic Pride“ iš trijų tūkstančių žygiuojančių žmonių tik tam tikra dalis buvo mūsų orientacijos žmonės, o visi kiti buvo tie, kurie palaiko tą idėją. Dalyvavimas eitynėse nesąlygoja žmogaus orientacijos“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: impact Investments and nlocking Growth