Šventės vedėjas vestuvių išvakarėse dangstėsi tėvo mirtimi

„Noriu palinkėti kitiems nepakliūti ant tokio žmogaus. Tikrai jo nerekomenduojame ir įspėjame kitus, kad jis yra nesąžiningas“, – sakė šeštadienį vestuves atšokusi Raminta Rakauskė. Taip ji kalbėjo apie vieną svarbiausių švenčių gyvenime turėjusį vesti, tačiau paskutinę minutę melais apsisupusį vestuvių vedėją Arūną Lysenką.

Vakarą prieš vestuves jaunieji gavo šokiruojančią žinią.<br>123rf.com nuotr.
Vakarą prieš vestuves jaunieji gavo šokiruojančią žinią.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Modesta Gaučaitė

2016-07-13 11:03, atnaujinta 2017-05-19 01:12

Vestuvių išvakares pripildė streso

Vos prieš keletą dienų šeimą su mylimuoju sukūrusi Raminta pasakojo, kad vestuvių planavimas truko pusantrų metų. Vienas pirmųjų dalykų, kuriuo jaunieji nusprendė pasirūpinti buvo – vestuvių vedėjas.

„Prieš metus, planuodami savo vestuves mes ieškojome geriausio ir pačio pačiausio vedėjo mūsų šventei. Prisiskaitę geriausių komentarų ir atsižvelgdami į „Lithuanian Wedding Awards“ 2015 metų apdovanojimus, savo vedėju išsirinkome Arūną Lysenką. Jis buvo pripažintas geriausiu vedėju Lietuvoje“, – pasakojo R. Rakauskė.

Jauna moteris sakė, kad jau planuojant vestuves su vedėju kildavo sunkumų. Jis neatsiliepdavo į skambučius, vengdavo susitikti, išsisukinėdavo.

„Pradėjome detales derinti likus gal savaitei iki šventės. Susitikome, viską aptarėme ir jokių kitų įtarimų nekilo“, – apie vestuvių šventės planavimą kalbėjo nuotaka.

Suma, kurią Raminta ir jos vyras sutiko mokėti vestuves turėjusiam vesti vyrui, buvo 800 eurų. Iki vestuvių jie buvo sumokėję 240-ies eurų užstatą.

Tačiau vakarą prieš vestuves jaunieji sulaukė šoką sukėlusio skambučio. Jiems paskambino A. Lysenka ir pasakė, kad tą pačią dieną mirė jo tėtis.

„Penktadienį prieš vestuves jis paskambino ir taip graudulingai, vos neverkdamas, matyt pasirepetavęs, pasakė, kad mirė jo tėvelis, kad jam ką tik mama pranešė ir kad šventės jis vesti negalės. Aš pareiškiau užuojautą, o jis prižadėjo, kad suras mums kitą vedėją“, – pasakojo Raminta.

Puolė ieškoti šventės gelbėtojo

Ramintą, kartu su tada dar būsimu vyru, ištiko šokas. Iki vestuvių šventės buvo likusios 24 valandos. Mergina pasakojo, kad apskambino visas vestuvių vedėjų paslaugas siūlančias įmones.

„Atrodė, kad jau nesvarbu, kiek teks sumokėti, kad tik nesugriūtų šventė. Aišku, nieko neradome, visi buvo užimti. Kai kur net paskambinus, kai pasakydavome, kad vestuvės rytoj, mums atsakydavo: „Oho. Ne, ne, mes tikrai neapsiimsim“, – streso kupiną vakarą prisiminė R. Rakauskė.

Jauniesiems neliko nieko kito, kaip sutikti, kad jų vestuves vestų A. Lysenkos pasiūlytas vedėjas, kuris į šventę Klaipėdos rajone turėjo atvykti iš Šiaulių. Raminta sakė, kad jai įtarimą sukėlė tai, kad vestuvių sezono įkarštyje, A. Lysenkos rekomenduotas vedėjas nebuvo užimtas:

„Man įdomiausia, kad tas vedėjas vasaros metu nebuvo užimtas, mūsų vestuvių data nebuvo užsakyta. Aš manau, kad jie buvo iš anksto galbūt susitarę.“

Vestuves šventusi Raminta apgailestavo, kad iš Šiaulių atvykęs vedėjas buvo ne toks, kokio reikėjo jų stiliaus šventei, jam trūko subtilumo. Likusią sutartą sumą jaunieji sumokėjo šiam vedėjui. „Iš principo, gavome prastesnį vedėją už didesnę kainą“, – piktinosi Raminta.

Pareiškus užuojautą – netikėta žinia

Jaunieji viską suprato – juk A. Lysenką ištiko nelaimė, mirė artimas žmogus. Atrodė, svarbu, kad vestuvių šventė apskritai nežlugo. Tiesa, jaunuosius greitai ištiko dar didesnis šokas:

„Mes jam ant „Facebook“ sienos parašėme užuojautą dėl tėvelio mirties. Tačiau greitai gavome žinutę iš Arūno giminaitės, kuri pranešė, kad ką tik kalbėjo su jo tėčiu ir kad jis sveikas ir gyvas.“

Žinutę parašiusi vedėjo giminaitė Ramintos paklausė, iš kur ši gavusi tokią informaciją. Mergina atsakė tiesiai šviesiai – iš paties A. Lysenkos.

„Mes jai papasakojome visą situaciją. Ji patikino, kad tėtis tikrai gyvas ir sveikas, ir pasakė, kad jau yra girdėjusi ne vieną tokią situaciją, kai „miršta jo tėvelis“, – pasakojo vestuves atšventusi mergina.

Ji susisiekė su A. Lysenka ir paprašė grąžinti užstatą ir pagal sutartį numatytą baudą – 30 proc. visos sumokėtos sumos. Vestuves vesti turėjęs vyras jai atrašė nesuprantąs apie ką Raminta kalbanti. Ši jam nusiuntė pokalbių su giminaite nuotraukas. „Paskui jis man rašė, kad neva, mes jį neteisingai supratę ir mirė ne jo tėtis, o krikšto tėtis. Aš jam pasakiau, kad nebemeluotų. Jis nieko neatrašė ir aš parašiau tai pačiai giminaitei ir paprašiau, kad išsiaiškintų ar tikrai mirė jo krikšto tėtis. Ji paskambino to krikšto tėčio sūnui ir man po to parašė – niekas jo šeimoje nemirė“, – piktinosi R. Rakauskė.

Su Raminta susisiekė ir kitas A. Lysenkos giminaitis, kuris pats bendravo su neva mirusiu krikšto tėčiu ir patikino, kad šeimoje netekties nebuvo, o pats vestuves turėjęs vesti vyras yra linkęs apgaudinėti.

Jokių žinių apie tai, kad vestuves vesti turėjęs A. Lysenka ruoštųsi grąžinti avansą ir pagal sutartį numatytą baudą, jaunieji negavo.

Prisipažįsta, kad melavo

Susisiekus su pačiu A. Lysenka vyras neslėpė, kad pasielgė neteisingai ir sakė dėl to apgailestaujantis.

„Yra asmeniškų dalykų, kurių nesinori atskleisti nei artimiesiems, nei mažiau pažįstamiems žmonėms. Kadangi vestuvės yra labai svarbi asmeninė šventė, paaiškinti jauniesiems, kodėl neatvyksti, nepateikus aiškios ir suprantamos priežasties, iš tiesų yra sudėtinga“, – teigė vestuvių vedimu užsiimantis vyras.

Jis pripažino, kad pasirinko neteisingą, bet tuo metu jam atrodžiusi suprantamu, kelią. Tikėdamasis, kad nekils jokių rūpesčių, jis rado jauniesiems kitą vedėją.

„Dirbdamas šioje srityje ne vienerius metus, pažįstu daugybę kolegų, todėl skyriau laiko tą savaitgalį užsakymo neturėjusio vedančiojo paieškai. Kiek žinau, šventė praėjo sklandžiai. Užmokestis, gautas už darbą, perduotas jį atlikusiam asmeniui. Belieka apgailestauti dėl šio nesusipratimo“, – sakė A. Lysenka.

Kaip jis tapo geriausiu metų vedėju?

Susisiekus su „Lithuanian Wedding Awards“ atstovais, šie sakė, kad jokių skundų apie A. Lysenką nebuvo gavę, tačiau taip gali būti dėl to, kad pastovaus ryšio su juo apdovanojimų organizatoriai nepalaiko.

2015-aisias A. Lysenka buvo išrinktas geriausių tų metų vestuvių vedėjų Lietuvoje. Norintieji dalyvauti apdovanojimuose patys teikia paraiškas organizatoriams.

Visi pateikę paraiškas tapti metų vedėju turėjo paruošti vaizdo įrašo pristatymą, o po to, pačių apdovanojimų metu ant scenos parodyti paruoštą programą, pasirodymą, kuris įtiktų publikai.

Pasak apdovanojimų atstovų, A. Lysenka labiausiai patiko tiek publikai, tiek komisijai ir dėl to buvo pripažintas geriausiu.

Tokio elgesio netoleruos

Po publikacijos pasirodymo į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi „Lietuvos Renginių Vedėjų klubo“ įkūrėjas Evaldas Venskutonis. „Lietuvos Renginių Vedėjų klubas“ yra neformali šios profesijos atstovų bendruomenė, susivienijimas.

E. Venskutonis pripažino, kad tokios žinios apie kolegą ir klubo narį sukrėtė tiek jį patį, tiek klubo bendruomenę.

„Mes, laikydami save socialiai atsakinga „Lietuvos Renginių Vedėjų klubo“ bendruomene, turime savo nuomonę, apie jau viešoje erdvėje iškilusią situaciją.

Vos tik gavus žinią apie šį atvejį, vidinėse klubo diskusijose buvo prieitas vieningas sprendimas – netoleruoti tokių ir panašių situacijų. Mes, kaip neformali bendruomenė esame be galo sukrėsti informacijos apie kolegą Arūną ir tuo, kas su juo vyksta.

Tai, ką sužinojome, renginių vedėjo profesijai yra visiškai nepriimtina. Tokia informacija teršia sąžiningų ir profesionalių renginių vedėjų vardą.

Todėl surinkęs visą viešai pasiekiamą bei vidinę informaciją, kaip „Lietuvos Renginių Vedėjo klubo“ įkūrėjas, ėmiausi skubių veiksmų, kad pašalinčiau kolegą Arūną Lysenką iš klubo.

Mūsų klubo esminės vertybės yra puoselėti bendruomeniškumą, vystyti renginių vedimo rinką ir kelti profesijos prestižą. Būtent todėl esame pasirengę pilnai bendradarbiauti su nukentėjusiais jaunaisiais ir esant poreikiui būti kažkuo naudingi“, – sakė „Lietuvos Renginių Vedėjų klubo“ įkūrėjas E. Venskutonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.