Politikoje – artėjančio rojaus ženklai

Būsimas Seimas bus lyg rojus žemėje, kur vilkas atsiguls šalia ėriuko, o visi sprausis į vienas kito glėbį. Arba bus kaip Sodoma ir Gomora. Nelygu, kaip žiūrėsi.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2016, 2:00 PM, atnaujinta May 18, 2017, 9:57 PM

Daugeliui pasaulio pabaigą priminė premjero A.Butkevičiaus pasimatymas prie pietų stalo su opozicijos lyderiu A.Kubiliumi, kur socialdemokratas prašė konservatoriaus paramos atmetant prezidentės D.Grybauskaitės veto Darbo kodeksui.

Toks žingsnis lyg ir suprantamas, nes dešinieji balsavo už Darbo kodeksą, o suskilusiems kairiesiems trūksta kelių balsų, kad veto būtų atmestas.

Vis dėlto, atmetus konkrečias aplinkybes, tokios politinių priešininkų derybos mažų mažiausiai atrodo įdomiai.

Bet tai – tik žiedeliai. Vaisiai ant nustebusių rinkėjų galvų ims bumbsėti rudenį. Greičiausiai iškart po pirmojo Seimo rinkimų turo.

Jau dabar ryškėja, kad vienoje pusėje bus kairieji su abiem dabartiniais savo partneriais arba su vienu, kitoje – konservatoriai su nykštukiniais liberalais arba jų liekanomis, o per vidurį žaliuos valstiečiai.

Daug šansų, kad tie vidurinieji pakryps į kairę. Tačiau dešinieji ir patys vidurinieji, regis, labiau nori, kad būtų kitaip.

Štai „žaliųjų valstiečių“ vedlys Ramūnas Karbauskis nutarė kandidatuoti ne Panevėžyje, o Kaune. Iškalbinga.

Mat Panevėžyje jis būtų stojęs į kovą su viena karingiausių konservatorių veikėjų R.Juknevičiene, dar neseniai „valstiečius“ ir jų vadą skelbusia Maskvos agentais. O R.Karbauskis, pyst, pasitraukė jai iš kelio, negana to, Kaune mėgins nurungti dešiniųjų elito nemėgstamą R.Dagį.

Kaip kažkada pasakė ta pati Rasa Juknevičienė, galbūt viskas ir gerai, bet minčių kyla visokių.

Viena tokių minčių – rinkimai bus bene panašiausi į loteriją – balsavusieji už ką nors ar prieš ką nors tuos abu ir gaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.