L.Graužinienė: „Švietimo profsąjungų protestas buvo prevencinis“

„Aš manau, kad tai buvo toks prevencinis protestas“, – apie antradienį vykusį švietimo profesinių sąjungų protestą Žinių radijuje kalbėjo Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Jei tikrai bus neišsprendžiama problema ir nebus galima susitarti, tai tada profsąjungos galės išeiti į gatves“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
„Jei tikrai bus neišsprendžiama problema ir nebus galima susitarti, tai tada profsąjungos galės išeiti į gatves“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

Jul 20, 2016, 8:39 AM, atnaujinta May 18, 2017, 9:36 AM

Antradienį prie Vyriausybės mitingavusios švietimo profesinės sąjungos pakartotinai įteikė pastabas ir siūlymus dėl Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo. Protesto rengėjų teigimu, įstatymo taikymas ne tik dar labiau pablogins pedagogų padėtį, bet ir neleis įgyvendinti šių metų streiko metu pasiektų susitarimų su Švietimo ir mokslo ministerija bei Vyriauybe.

Kaip sakė L. Graužinienė, po praeitą kartą vykusių diskusijų, švietimo darbuotojams buvo pažadėtas nuoseklus atlyginimų kėlimas.

Tiesa, Seimo pirmininkė mano, kad antradienį vykęs protestas buvo labiau prevencinis, nei kažko konkrečiai siekiantis, o visus kilusius klausimus galima išspręsti vėl sėdus prie derybų stalo.

„Manau, kad visada galima rasti dialogą atsisėdus prie stalo. Tik man neaišku, ar jie nenori, kad darbas būtų etatinis, ar jie nenori dirbti visą dieną. Čia reiktų atsisėsti ir išsiaiškinti“, – sakė L. Graužinienė.

Ji taip pat pabrėžė, kad švietimo darbuotojams nereiktų gąsdinti vieniems kitų ir gyventojų, dėl to, kad rudenį gali būti masiniai pedagogų nėjimai į darbą arba masiniai streikai.

„Jei tikrai bus neišsprendžiama problema ir nebus galima susitarti, tai tada profsąjungos galės išeiti į gatves“, – kalbėjo Seimo pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.