Lietuvos politikai neatsispyrė kišeninių monstrų užkratui

Pokemonų karštinei neatsispyrė ir Lietuvos politikai. Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela nuo penktadienio pradeda atostogas ir iškeliauja į pajūrį gaudyti animacinių piešinėlių. Pokemonai kaip magnetas traukia ir jo kolegas.

Pokemonų manijai neatsispiria ir kai kurie politikai.<br>Montažas
Pokemonų manijai neatsispiria ir kai kurie politikai.<br>Montažas
J.Požela džiaugėsi, kad jo kabinete gyveno pokemonas.<br>„Facebook“ nuotr.
J.Požela džiaugėsi, kad jo kabinete gyveno pokemonas.<br>„Facebook“ nuotr.
V.Gapšio darbo vietą užėmė oranžinis pokemonas.<br>„Facebook“ nuotr.
V.Gapšio darbo vietą užėmė oranžinis pokemonas.<br>„Facebook“ nuotr.
V.Gapšys domisi žaidimu, tačiau šiam užsiėmimui jo telefonas per senas.<br>V.Balkūno nuotr.
V.Gapšys domisi žaidimu, tačiau šiam užsiėmimui jo telefonas per senas.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Žilinskas pokemonus siūlo įrašyti į Raudonąją knygą.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Žilinskas pokemonus siūlo įrašyti į Raudonąją knygą.<br>D.Umbraso nuotr.
A.Paulauskas tikino, kad prireikus bus aptartas žaidimo poveikis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Paulauskas tikino, kad prireikus bus aptartas žaidimo poveikis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2016-07-25 09:32, atnaujinta 2017-05-17 21:54

Tuo tarpu Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas tikina, kad padėtis kontroliuojama. Prireikus žaliųjų ar kitokios spalvos gyvių galimai keliami pavojai būtų svarstomi net Seime.

Dviračiais, paspirtukais ar riedžiais apsiginklavusių vilniečių kovos gatvėse su pokemonais jau nestebina. Nusprendėme pasidomėti, ar mūsų politikai taip pat įniko į šį beprotiškai sparčiai plintantį žaidimą.

Ministras ginkluojasi – medžios pajūryje

Pokemonų žaidimu susidomėjo 34 metų sveikatos apsaugos ministras J.Požela. Jis įsirašė programą „Pokemon GO“, tačiau dėl užimto darbų grafiko praktiškai dar nėra jos išbandęs.

„Šiandien pradedu atostogas. Nekantrauju pats išbandyti ir laukiu savaitgalio. Manau, kad prikalbinsiu ir žmoną prisidėti, kai nuvyksime į pajūrį. Dar nebuvau atsidaręs šios programos. Matyt, savaitgalį pabandysiu panagrinėti atidžiau.

Visuomet išbandau naujoves, kurios įtraukia daugybę žmonių. Nenoriu atsilikti nuo to, kuo gyvena šiandieninis pasaulis ir žmonės“, – kalbėjo ministras.

J.Poželos patarėja darbo kabinete jau užfiksavo vieną skraidantį mėlynąjį kapliadantį. Politikas iškart pasidalijo šia nuotrauka feisbuke.

V.Gapšio telefonas – per senas

Oranžinis linksmo veido pokemonas negailestingas. Jis užėmė Darbo partijos atstovo Vytauto Gapšio darbo vietą Seime. Politikas socialiniame tinkle paviešino nuotrauką su parašu „Darbo kabinete pasirodė ir mano kėdę užėmė pokemonas. Pagavom!“.

Portalui lrytas.lt politikas pasakojo, kad jis pats nežaidžia šio žaidimo, tai – jo padėjėjo daryta nuotrauka. Seimo narys tik prašė jo papasakoti apie jaunimą užkariavusią programą. Darbo partijos narys aiškino, kad jo telefonas yra senas ir net neturi galimybių parsisiųsti programą „Pokemon GO“.

„Domiuosi technologijomis ir mačiau, kad tas žaidimas sukėlė nepaprastą susidomėjimą. Įdomios galimybės jį panaudoti ir kitose srityse, ne tik kaip žaidimą ir pramogą. Gal ateityje gali išsirutulioti reklamos galimybių“, – sakė V.Gapšys.

Pašnekovas ragino pasižiūrėti, kiek nelaimingų atsitikimų įvyksta užsienyje dėl šio žaidimo.

„Nesakau, kad jį reikia drausti, tačiau žaidžiant reikėtų būti atidesniems. Dabar šis žaidimas yra ant bangos, bet po kurio laiko atsiras kitokių bangų, ir jis bus pamirštas. Nemanau, kad Seime žaidimas galėtų sukelti didelį ažiotažą. Neteko dar matyti kolegų, gaudančių pokemonus.

Tokie žaidimai tampa tam tikros kultūros dalimi, ir politikai į tai turi atsižvelgti. Neseniai žiniasklaidoje skaičiau, kaip JAV kongreso nariai susirūpino duomenų naudojimu. Politikai į šią problemą taip pat turėtų pasižiūrėti iš įvairių pusių – saugumo, asmens duomenų apsaugos, duomenų naudojimo. Galbūt ir pas mus atsiras iššūkių ir reikės reglamentuoti bei įvertinti, kad žmonių saugumas būtų užtikrintas“, – svarstė politikas.

Siūlo įrašyti į Raudonąją knygą

Seimo nariai Rokas Žilinskas ir Kęstutis Daukšys taip pat dar nėra įnikę į šį visą pasaulį pakerėjusį žaidimą.

„Šalį apėmus pokemonų medžioklės karštinei, siūlau šiuos taikius padarėlius įrašyti į Raudonąją knygą, medžioklę uždrausti, o brakonierius bausti turto konfiskavimu ir draudimu iki brandos, kuri galbūt niekada neateis, naudotis mobiliuoju telefonu! Jėzau Kristau, juos netgi Seime „šaudė“, – socialiniame tinkle skelbė R.Žilinskas.

Premjeras Algirdas Butkevičius taip pat pripažino nežaidžiantis „Pokemon GO“. Esą jam ir nereikia, nes sportuoja jau seniai, o medžioklė su telefonu – nereikalinga.

Seimo narė Dangutė Mikutienė Seime susitiko su pokemonų gimtinės atstovais – japonų delegacija.

„Apie technologijas kalbėjome daug, tačiau dėl pokemonų nesiderėjome. Suprantu, kad jie labai aktualūs, tačiau pati jų negaudau“, – neslėpė susitikime Seime su japonų delegacija dalyvavusi D.Mikutienė.

Jei pasaulis matys pavojų, Seimas reaguos

Šia mobiliąja programėle naudojasi tūkstančiai lietuvių, tad specialistai perspėja dėl saugumo spragų. Mat parsisiuntus žaidimą galima atverti kelią programišiams naudotis asmens duomenimis ar net sukelti terorizmo grėsmę.

„Girdėjau apie šį žaidimą, minimas grėsmes ir pavojų, kad žmonės gali būti apvagiami arba jais pasinaudojama teroristiniais tikslais. Žaidimas populiarėja ir kartu, kaip ir visi geri daiktai, atsineša ir blogų dalykų.

Jei pasaulis matys pavojų ir svarstys dėl grėsmės, ir mes turėsime spręsti šį klausimą“, – kalbėjo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas.

Pasak pirmininko, po pastarųjų dienų teroristinių išpuolių LR Vyriausybė kol kas nekelia grėsmės lygio.

„Tai nereiškia, kad turime likti ramūs – neanalizuoti, nekaupti informacijos ir nieko negalvoti. Visą tai reikia daryti ir darome. Pavyzdžiui, Valstybės saugumo departamentas dirba 24 val. per parą ir 7 dienas per savaitę. Ten suplaukia labai daug įvairios informacijos. Prie Užsienio reikalų ministerijos yra grupė, kuri gautą informaciją analizuoja“, – priminė A.Paulauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.