Sostinės gatvę planuojama pavadinti V.Pociūno vardu

Sostinės gatvę Pilaitės rajone

Sostinės gatvę planuojama pavadinti V.Pociūno vardu.<br>Lryto archyv. asociatyvi nuotr.
Sostinės gatvę planuojama pavadinti V.Pociūno vardu.<br>Lryto archyv. asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 25, 2016, 4:12 PM, atnaujinta May 17, 2017, 8:06 PM

Tokiam siūlymui pritarė Vilniaus miesto pavadinimų, paminklų ir atminimo lentų komisija, gavusi jos atstovo, savivaldybės tarybos nario, visuomenininko Darius Kuolio siūlymą. Galutinį sprendimą dar turės priimti savivaldybės taryba.

„Esu savivaldybės pavadinimų komisijoje, pasinaudojau iniciatyvos teise, nors pati iniciatyva buvo derinta ir su kitais žmonėmis, kurie žinojo V.Pociūną, režisieriumi Jonu Jurašu, profesoriumi Antanu Kulakausku, kitais inteligentais“, – BNS sakė siūlymo autorius D.Kuolys.

Pasak jo, bevardei gatvei V.Pociūno vardą suteikti siūloma artėjant dešimtosioms jo mirties metinėms. Pilaitės rajonas pasirinktas, nes čia statomas naujasis Valstybės saugumo departamento pastatas.

„Praėjo dešimt metų, kai V.Pociūnas žuvo Breste iki šiol neištirtomis aplinkybėmis. Ir tai buvo žmogus iš mokslo, lazerių specialistas, įsijungė į Sąjūdį, buvo vienas parlamento gynėjų, o 1992 metais ėjo tarnauti į VSD.

Kaip saugumo karininkas daug nuveikė valstybės gynimui ir saugumui, buvo apdovanotas Vyčio kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi“, – motyvus V.Pociūno vardą suteikti vienai iš sostinės gatvių vardijo D.Kuolys.

V.Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūčio 23-iosios naktį, iškritęs iš devinto aukšto viešbutyje Breste, Baltarusijoje.

Generalinė prokuratūra dukart buvo pripažinusi, kad ši mirtis buvo nelaimingas atsitikimas, tačiau teismo nurodymu ikiteisminis tyrimas kelis kartus buvo atnaujinamas. Pastarąjį kartą tarp kitų versijų tirta ir nužudymo versija.

Tačiau 2013 metais Generalinė prokuratūra vėl paskelbė neradusi nusikaltimo požymių. Anot prokurorų, V.Pociūnas mirė nuo traumų, gautų iškritus pro devinto aukšto langą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.