L. Graužinienė: „Liberalų sąjūdžiui reikėtų patylėti“

„Liberalų sąjūdis, prisidengdamas Vytautu Gapšiu, bando išsigryninti“, – Žinių radijo eteryje sakė Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Pasak Seimo pirmininkės, Liberalų sąjūdis slepiasi už V.Gapšio.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Pasak Seimo pirmininkės, Liberalų sąjūdis slepiasi už V.Gapšio.<br>„Lrytas.lt“ montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Jul 27, 2016, 9:12 AM, atnaujinta May 17, 2017, 4:53 PM

Metė akmenį į Liberalų sąjūdį

Darbo partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas parlamentaras V.Gapšys pirmadienį Darbo partijos taryboje pranešė ketinąs atsisakyti Seimo nario mandato.

Politinės korupcijos tyrimą atliekantys prokurorai jį įtaria paėmus 25 tūkst. eurų iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis yra kreipęsis į Seimą prašydamas panaikinti V.Gapšio neliečiamybę, jam norima pateikti įtarimus. Seimo komisija dėl V.Gapšio neliečiamybės panaikinimo turėjo apsispręsti rugsėjo viduryje, tačiau, pačiam V.Gapšiui nusprendus trauktis, to daryti nebereikės.

Paklausta, kaip Darbo partijai V.Gapšys argumentavo savo sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato, Seimo pirmininkė atsakė, kad nors ir nenori aptarti kyšininkavimo skandale įsisupusio V.Gapšio, jo argumentai Darbo partijai žinomi ir suprantami.

Vytautas Gapšys ir viešai yra išsakęs, kodėl priėmė tokį savo sprendimą“, – sakė L.Graužinienė.

Tiesa, L.Graužinienė metė akmenį ir į kitos partijos – Liberalų sąjūdžio, kurios buvęs lyderis Eligijus Masiulis taip pat kaltinamas nesąžiningais susitarimais, daržą. Pasak jos, Liberalų sąjūdis slepiasi už V.Gapšio.

„Tai yra nesąžininga, kad jie patys, turėdami daugybę problemų, bando viską suvesti į vieną asmenį. Jis (V.Gapšys. – Aut. past.) nebenori būti priedanga, nori būti atviras ir gintis tiesiogiai. Jis priėmė tą sprendimą ir nori paviešinti visus pokalbius, kad nebūtų jokių užkulisinių spekuliacijų ir kad visi Lietuvos gyventojai galėtų išgirsti, kas ten iš tikro buvo.

Visas šitas reikalas tampa juodųjų rinkimų technologijų dalimi. Kai Liberalų sąjūdžio atstovai, Seimo nariai komentuoja, koks  V.Gapšys yra blogas, o jie geri, darosi tikrai neskanu. Kam jau kam, bet Liberalų sąjūdžiui reikėtų patylėti“, – Žinių radijuje kalbėjo Seimo pirmininkė L.Graužinienė. 

Seimo pirmininkė taip pat pabrėžė nenorinti, kad teisėsauga dalyvautų rinkimų procese. „Jei iš tikro yra pažeidimų, reikia spręsti. Bet nereikia pranešti, kad dar yra daug žmonių, kuriuos reikia apklausti. Reikia nepranešinėti, o imti ir apklausti. Noriu, kad teisėsauga dirbtų tyliai, bet produktyviai“, – sakė Seimo pirmininkė L.Graužinienė.

Vesti partijos į rinkimus nepanoro

L. Graužinienė teigia, kad būtų atsisakiusi pirmosios pozicijos partijos rinkimų sąraše daugiamandatėje apygardoje.

Pirmadienį vykusios Darbo partijos tarybos metu pirmoji pozicija patikėta Kęstučiui Daukšiui, tuo tarpu partijos pirmininkas V. Mazuronis nusprendė neatsisakysiantis europarlamentaro mandato.

„Jeigu būtų siūloma, būčiau pasakiusi, kad ne tas aš esu šiuo metu žmogus, kuris turi vesti sąrašą“, – „Žinių radijui“ trečiadienį kalbėjo L. Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.