Tauragėje ir Rukloje tarnybą pradėjo dar 450 šauktinių karių

Pirmadienį Lietuvos

Tauragėje ir Rukloje tarnybą pradėjo dar 450 šauktinių karių.
Tauragėje ir Rukloje tarnybą pradėjo dar 450 šauktinių karių.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 6:34 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:12 AM

Kęstučio batalione kariai tarnaus visus 9 mėnesius. Didžioji dauguma batalione tarnybą pradėjusių 400 šauktinių karių, iš kurių 14 merginų, ją atlikti pasirinko savo noru.

Mokomajame pulke Rukloje apie 50 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos karių atvyko iš Klaipėdos regiono, jie pulke dalyvaus 8 savaičių trukmės baziniame ir specialisto rengimo kurse, likusius šešis kolektyvinio rengimo mėnesius kariai tarnaus Karinių jūrų pajėgų Apsaugos kuopoje.

Kita Lietuvos kariuomenės šauktinių banga planuojama šių metų spalį, kuomet nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą keliuose kariuomenės daliniuose vienu metu pradės apie 1,3 tūkst. karo prievolininkų.

Devynių mėnesių trukmės nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Seimas atnaujino 2015 m. kovą. Tai buvo padaryta atsižvelgiant į pasikeitusią geopolitinę situaciją ir valstybės saugumui kylančias grėsmes. Sugrąžinus šauktinių tarnybą siekiama sustiprinti ir pagreitinti kariuomenės dalinių užpildymą profesinės karo tarnybos kariais, suformuoti pakankamą kariuomenės parengtąjį rezervą ir užtikrinti tinkamą piliečių pasirengimą ginti savo valstybę. 2016 metais, kaip ir pernai, tarnybą atliks 3 tūkst. karo prievolininkų. Nuo 2017 m. į nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą kasmet bus šaukiama nuo 3,5 tūkst. iki 4 tūkst. karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.