Uteniškis piktinasi policija: „Kol baudas rašo, sėdi šiukšlyne“

„Važiavau tik per petį persimetęs saugos diržą ir pareigūnai mane sustabdė. Prisipažinau, kad diržas nebuvo užsegtas kaip turi būti, ir teko persėsti į pareigūnų automobilį, kol bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Bet tai, ką pamačiau pareigūnų automobilyje, tikrai nemaloniai nustebino“, – pasakojo su naujienų portalo lrytas.lt redakcija susisiekęs uteniškis Donatas Katinas.

Netvarka pareigūnų automobilyje nemaloniai nustebino uteniškį.<br>D.Katino nuotr.
Netvarka pareigūnų automobilyje nemaloniai nustebino uteniškį.<br>D.Katino nuotr.
Netvarka pareigūnų automobilyje papiktino pažeidėją.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Netvarka pareigūnų automobilyje papiktino pažeidėją.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 5:12 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:18 AM

Vaizdas automobilyje nustebino

Pašnekovo teigimu, pamačius netvarką policijos automobilyje jam kilo rimtų abejonių dėl to, ar pareigūnai nenusižengia jokiam taisyklių reglamentui.

„Ant sėdynės, kur man teko sėstis, mėtėsi tuščia dėžė nuo picos, šalia gulėjo greito maisto užkandinės putplasčio dėžutė, tarnybinė kepurė buvo tiesiog buvo nutrenkta tarp šių šiukšlių, o ant jos tupėjo musė“, – apie matytą vaizdą pasakojo vyras. Su pareigūnais jis bendravo trumpai ir palinkėjęs jiems geros dienos grįžo į savo automobilį.

„Vaizdas policijos automobilį nustebino, juk tai nepagarba ir piliečiams, su kuriais jiems tenka bendrauti, ir pačiai uniformai. Visi turime numatytą pietų metą, bet juk tas picų dėžes galima ir išmesti. Kol baudas rašo, turi sėdėti šiukšlyne“, – svarstė D. Katinas. Uteniškis tikino, kad ir anksčiau jam yra tekę bendrauti su policijos pareigūnai, bet tokios netvarkos tikrai nematė.

Viršininko pavaduotojas: „Automobilis turi būti tvarkingas“

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Saulius Navarskas teigė, kad jam sunku komentuoti situaciją nemačius nuotraukų.

„Žinoma, pareigūnų automobilis turi būti tvarkingas. Klausimas, ar nuotraukos tikrai iš to automobiliai, apie kurį kalbama. Nesinorėtų tikėti, kad pareigūnai nesusiprato maisto pakuočių susidėti į automobilio bagažinę, ar tiesiog nebaigę valgyti pultų ką nors stabdyti ir sodintų pažeidėją į automobilį“, – kalbėjo pareigūnas.

S.Navarskas neatmetė galimybės, kad tai galėtų būti tik vienkartinis nutikimas, bet pažadėjo išsiaiškinti detaliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.