Palanga išpildė vaikų svajonę

Palangos miesto savivaldybė savaitgalį pradžiugino šimtus vaikų iš visos Lietuvos. Minia mažųjų žibančiomis akimis šeštadienio popietę pabiro link Baltijos jūros, o absoliuti dauguma jų jūrą išvydo pirmą kartą.

Šeštadienį penkių šimtų vaikų akys žybėjo – jie pirmą kartą išvydo jūrą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šeštadienį penkių šimtų vaikų akys žybėjo – jie pirmą kartą išvydo jūrą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šeštadienį penkių šimtų vaikų akys žybėjo – jie pirmą kartą išvydo jūrą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Šeštadienį penkių šimtų vaikų akys žybėjo – jie pirmą kartą išvydo jūrą.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Ne tik Palanga – daugybė Lietuvos savivaldybių gali padaryti akcijas vaikams, kurie neišvažiuoja iš savo vienkiemių, nemato šalia esančių miestų, o ką jau kalbėti apie jūrą“, – kalbėjo Palangos meras Š.Vaitkus<br>Asmeninio archyvo nuotr.
„Ne tik Palanga – daugybė Lietuvos savivaldybių gali padaryti akcijas vaikams, kurie neišvažiuoja iš savo vienkiemių, nemato šalia esančių miestų, o ką jau kalbėti apie jūrą“, – kalbėjo Palangos meras Š.Vaitkus<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 2, 2016, 8:26 AM, atnaujinta May 17, 2017, 3:44 AM

Vaikai pratrūko nesuvaidintu džiaugsmu, kai pasileido į maudynių šėlsmą.

Vykdydama akciją „Pasveikink jūrą Palangoje“ kurorto savivaldybė išsiuntė kvietimus visoms šalies savivaldybėms. Siūlymas atvežti jūros nemačiusius vaikus sulaukė didžiulio susidomėjimo. Parodyti mažiesiems jūrą panoro per 40 savivaldybių, ir šeštadienį į kurortą sugužėjo apie 600 svečių – vaikų grupių ir juos lydinčių suaugusiųjų. Jiems Palangos savivaldybė pasiūlė nemokamą apgyvendinimą, maitinimą ir gausybę pramogų.

Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus, šventėje dalyvavęs su savo šeima, labiausiai laukė akimirkos, kai vaikai pamatys jūrą. Pasak jo, Palanga džiaugiasi galėdama prisidėti prie prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyvos „Už saugią Lietuvą“.

„Ne tik Palanga – daugybė Lietuvos savivaldybių gali surengti akcijas tiems vaikams, kurie neišvažiuoja iš savo vienkiemių, nemato šalia esančių miestų, o ką jau kalbėti apie jūrą“, – kalbėjo meras Š.Vaitkus.

Išvydo pirmą kartą

Pasivaikščioję S.Dariaus ir S.Girėno gatve ir netikėtų pramogų kupina Meilės alėja, šeštadienio vidudienį būrys vaikų ir juos lydinčių asmenų susibūrė Jūratės ir Kastyčio skvere, kur skambėjo muzika, linksmybes sėjo klounai, vaikai galėjo šokti ir dainuoti.

Pažvelgus į susirinkusiuosius buvo aišku – vaikai trokšta kuo greičiau bėgti prie jūros.

Pasimėgavę jiems siūlomais žaidimais, netrukus jie pasileido link Palangos tilto. Ant tilto vaikai krykštavo ir lenktyniavo gaudydami didžiulį skraidantį uodą. Vaikų šypsenos buvo įamžintos bendroje nuotraukoje.

„Kokia graži ir didelė jūra. Namie broliams papasakosiu, kaip šokinėjau per bangas ir sutikau labai daug draugų“, – straksėdamas aplink vietoje nenustygo Rimukas.

Šalia mažylio stovinti jo mama Aušra Eitutienė pripažino, kad atžalos neužmigo visą naktį, nes taip laukė šios dovanos. Iš Skuodo rajono Rukų kaimo šeima atvyko septyniese – mama, tėtis ir penki vaikai. Iš viso vienuolika vaikų auginantys tėvai pasakojo, kad vyresnėliai liko prižiūrėti ūkio, nes jie jau yra buvę prie jūros, o mažiesiems tai – didžiulė pramoga.

Įspūdinga smėlio skulptūra

Išgirdę raginimą pajūriu žingsniuoti link specialiai akcijos „Pasveikink jūrą Palangoje“ dalyviams pramogoms bei maudynėms numatytos paplūdimio vietos vaikai skuodė nesižvalgydami.

Juos lydintys socialiniai darbuotojai, tėvai ir kiti suaugusieji vos spėjo žengti iš paskos, nešini lentelėmis, kuriose parašyta, iš kokios savivaldybės jie atkeliavo.

Vaikai šokinėjo ir išdykavo jūroje, o juos akylai prižiūrėjo atlydėję tėvai, savivaldybių darbuotojai, Palangos miesto pajūrio gelbėtojai ir medikai. Pasimėgavę maudynėmis mažieji stebėjo žymaus Lietuvos skulptoriaus Andriaus Petkaus ir profesionalaus skulptoriaus iš Italijos Leonardo Ugolini darbą.

Kūrėjai rodė mažyliams, kaip iš smėlio statyti skulptūrą.

Profesionalūs skulptoriai demonstravo, kokią statymo techniką naudoti ir kaip kūriniui suteikti ilgaamžiškumo.

Vaikai aikčiojo pamatę darbo rezultatą – didžiulį krokodilą.

Vėliau visa kolona patraukė į Birutės parką, kur mažųjų šventės dalyvių laukė iškyla gamtoje. Čia juos taip pat džiugino dešimtys animatorių, cirko dviračiais važinėjančių aplink mažylius ir rodančių netikėtus triukus. Vaikus užėmė Palangos kultūros centro režisierė Aušra Latonienė.

„Šios iškylos metu į dangų paleisti balionai su vaikų svajonėmis. Kuo aukščiau svajonė pakyla, tuo greičiau išsipildo“, – sakė renginio organizatorius, Palangos kultūros ir jaunimo centro jaunimo studijos vadovas Tautvydas Lubys.

Prisidėjo daug kas

Savivaldybės akcija „Pasveikink jūrą Palangoje“ gražiam tikslui subūrė visą kurorto bendruomenę – prie šios iniciatyvos prisidėjo ir vietos verslininkai (UAB „Timotis“, sveikatos centras „Energetikas“), socialinės, kultūros bei ugdymo įstaigos (Palangos Vlado Jurgučio bei „Baltijos“ pagrindinės mokyklos, Palangos senoji gimnazija, Stasio Vainiūno meno mokykla, Palangos sanatorinė mokykla, Palangos miesto socialinių paslaugų centras, Palangos gintaro muziejus, Paramedikų asociacija), UAB Palangos komunalinis ūkis.

Vaikams rengiamą įspūdžių kupiną programą savo indėliu praturtino Palangos kultūros ir jaunimo centras, Palangos parapijos klebonas Marius Venskus, tarptautinio cirko festivalio Palangoje „Stebuklų šalis“ organizatoriai, Palangos botanikos parko darbuotojai, aktyvus, savanorystės idėjas propaguojantis kurorto jaunimas, nemokamas sporto pramogas dovanojo Kęstučio Navicko badmintono akademija bei futbolo klubas „Gintaras“.

Kad pramogos pajūryje būtų saugios, paplūdimyje ypatingą dėmesį mažiesiems skyrė pajūrio gelbėtojai – Palangos miesto vandens motociklininkų klubas, prie akcijos noriai prisijungė ir saugos tarnyba „Argus“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.