Baigėsi šokių šventė, baigėsi ir vertėjos karjera

Seimo pirmininkei Loretai Graužinienei grįžus iš viešnagės JAV, netrukus parlamente neliko ir specialiai prieš šią kelionę įdarbintos vertėjos.

Anksčiau šūkiais apie taupymą garsėjusi L.Graužinienė dabar juos pamiršo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Anksčiau šūkiais apie taupymą garsėjusi L.Graužinienė dabar juos pamiršo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2016, 5:06 PM, atnaujinta May 16, 2017, 11:43 PM

Prieš pat liepos pradžioje vykusią L.Graužinienės kelionę į JAV parlamente įdarbinta specialistė Kristina Kačkuvienė jau atleista.

Politikė trūks plyš reikalavo, kad į Baltimorėje vykusį pasaulio lietuvių šokių festivalį ją lydėtų būtent ši vertėja. Lėktuvo bilietas K.Kačkuvienei buvo nupirktas dar net nepradėjus darbuotis Seime.

Buvusi Seimo kanceliarijos Vertimų skyriaus vedėja yra vertinama už aukštą kvalifikaciją, tačiau jau daugiau negu prieš metus yra išėjusi į pensiją.

Nors Seime darbuojasi penkios anglų kalbos vertėjos, L.Graužinienė pageidavo, kad būtent K.Kačkuvienė ją lydėtų į Ameriką.

Dėl šios politikės užgaidos iš pradžių net buvo svarstoma galimybė pirkti šios vertėjos paslaugas, bet vėliau sumanymo samdyti specialistę vienai kelionei atsisakyta ir nutarta ją įdarbinti Seimo pirmininkės komandoje. Jai buvo nustatytas maždaug 1,5 tūkstančio eurų atlyginimas.

Kaip ir tikėtasi, K.Kačkuvienė parlamente neužsibuvo.

Negana to, mėnesį dirbusi vertėja beveik pusę laiko buvo išėjusi nemokamų atostogų. Bet politikus nustebinusi L.Graužinienė nelinkusi aiškintis, kam buvo reikalingi tokie manevrai.

„Buvo labai gera komandiruotė, ponia Kristina labai profesionaliai atliko savo darbą bendraujant su Amerikos lietuviais ir per kitus toje šalyje vykusius susitikimus. Aš tikrai nuoširdžiai jai dėkinga, kad rado savo laiko, o dabar yra, kaip yra. Taip reikėjo“, – „Lietuvos ryto“ televizijai aiškino Seimo pirmininkė.

Politikė įsitikinusi, kad niekas kitas iš Seimo darbuotojų nebūtų galėjęs taip gerai atlikti šio darbo.

Bet tokie aiškinimai nustebino net L.Graužinienės partijos kolegą „darbietį“, buvusį Seimo pirmininką Vydą Gedvilą: „Aš net nemaniau, kad gali rinktis. Yra Seime tarnybos, yra skyrius, kuris atsakingas už vertėjų darbą, ir nekilo klausimų. Man visos vertėjos buvo geros ir profesionalios.“

Tuo metu L.Graužinienę nekart kritikavęs liberalas Andrius Mazuronis mano, kad tokiu elgesiu politikė sumenkina kitus darbuotojus: „Taip parodoma, kad visi kiti Seime dirbantys vertėjai yra tokio lygio, kad jų negalima niekur vežtis, kad jie gali būti tik namie ir neaišku kokią funkciją atlikti.

Kai praėjusią kadenciją „darbietė“ vadovavo Audito komitetui, skaičiavo, kur išleidžiamas kiekvienas litas, o dabar pati švaisto lėšas dėl kažkokių savo moteriškų užgaidų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.