L.Graužinienei užkliuvo laida „24 valandos“

„Žinių radijo laidoje „Pozicija“ dalyvavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė teigė, kad jos sprendimas per komandiruotę į Jungtines Amerikos Valstijas atskirai samdyti vertėją buvo teisingas. „Ponia Kristina turėjo papildomos veiklos, ne tik vertimo, tad buvo pasielgta racionaliniai, būtų reikėję daugiau žmonių, daugiau nieko nenoriu komentuoti“, – sakė L.Graužinienė.

L.Graužinienė piktinasi laida „24 valandos“.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
L.Graužinienė piktinasi laida „24 valandos“.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 3, 2016, 8:18 AM, atnaujinta May 17, 2017, 1:28 AM

Paklausta apie tai, kaip naujoji finansų ministrė susidoros su uždaviniu subalansuoti kitų metų biudžetą, pašnekovė kalbėjo: „Naujos finansų ministrės norai yra geri, mes visada norime, kad mūsų finansai būtų stabilūs. Turime atsižvelgti į žmonių socialinę padėtį.“ Ir pridūrė abejojanti, ar lengvai pavyks subalansuoti kitų metų biudžetą.

Biudžetas išliks deficitinis, bet išliks tuose rėmuose, kuriuos ir numato įstatymai, nes kitaip bus neįmanoma užtikrinti tam tikrų socialinių grupių finansavimo. Suabejočiau, ar jis tikrai bus nedeficitinis“, – kalbėjo ji.

Apklausos rodo, kad kas antras lietuvis nėra patenkintas demokratijos situacija Lietuvoje. Į klausimą, kaip vertina Lietuvoje veikiančią demokratiją, Seimo pirmininkė sakė: „Apklausos atspindi žmonių nuomonę, bet sunku vertinti neturint konkrečios medžiagos. Kiekvienas žmogus vertina pagal tai, ką mato viešojoje erdvėje, tad jei tokie rezultatai, turime pasistengti, kad žmonės girdėtų daugiau pozityvo, turime visi pasistengti.“

Anot L.Graužinienės, jaunoji karta nelabai įsivaizduoja, ką reiškia gyventi nedemokratiškoje valstybėje.

Politikė pateikė pavyzdį – socialinės realybės laidą „24 valandos“, kuri, anot jos, parodo pačią juodžiausią visuomenės gyvenimo pusę, ir nors šioje laidoje policijos pareigūnai pateikiami labai teigiamai, vis dėlto, anot jos, laida suponuoja daug negatyvo.

Kas sukuitė Petro kambarį?

Seimo pirmininkė kalbėjo ir apie pareigūnų kratas Seimo nario „tvarkiečio“ Petro Gražulio kabinete ir gyvenamojoje vietoje Seimo viešbutyje Vilniuje.

„Tie veiksmai, kurie buvo atlikti Seime ir Seimo viešbutyje, noriu priminti, kad Seimo viešbutis priklauso Seimo kanceliarijai, viskas buvo atlikta teisingai, teisėtai pagal visus galiojančius įstatymus, todėl nieko neteisėto nebuvo atlikta. Visi leidimai tokiems veiksmams atitinkamų institucijų, kurioms priklauso juos išduoti, buvo išduoti“, – trečiadienį Žinių radijui sakė Seimo vadovė. 

Ji priminė, kad pareigūnams atliekant kratas dalyvavo Seimo kanceliarijos darbuotojas. 

Paklausta, kas galėjo palikti netvarką Seimo nario bute viešbutyje, L.Graužinienė pakartojo, kad pareigūnai viską atliko pagal įstatymus. 

„Atitinkamos institucijos, kurios atliko veiksmus, jos atliko viską teisėtose ribose ir pagal įstatymus. Kas taip sukuitė Petro kambarį, man sunku pasakyti. Galbūt jis ne vienas gyvena, gal kažkas sukuitė?“ – sakė Seimo pirmininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.