Rinkite grybus, nes artėja rinkimai

„Ką čia valdžia sumanė? Brūkšt – ir nubraukė tas grybavimo taisykles. Ne prieš gera“, – svarstė į pušynėlį prie trobos pasidairyti grybų išėjęs Petras.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

2016-08-03 06:12, atnaujinta 2017-05-17 01:38

Šis pensininkas žino: draudimų ir taisyklių Lietuvoje tik daugėja. Tad jei kokias atšaukia – gero nelauk. Aišku, artėja Seimo rinkimai. Gal taip pamalonindama valdžia siekia, kad grybautojai prie urnų ateitų? Bet tai būtų pernelyg paprasta. Be to, ir rizikinga. Juk spalio 9-ąją, kai vyks pirmasis rinkimų turas, dygs ne tik rudmėsės ir žaliuokės.

Bus dar ir baravykų, kuriuos dabar jau panaikintos taisyklės draudė rinkti, kai kepurėlių skersmuo mažesnis negu 1,5 centimetro. Tad grybautojai gali patraukti ne prie urnų, o į miškus.

„Ne čia šuo pakastas. Turbūt valdžia mus slapta įspėja, kad po Seimo rinkimų bus dar blogiau, tad reikia bent grybų prisirinkti, kad per žiemą pramistume?“ – nelinksmai mąstė Petras.

O Grybavimo Lietuvos miškuose taisykles palaimino dabartinis Seimo narys B.Bradauskas, kadaise dirbęs aplinkos apsaugos ministru. Tai nutiko daugiau nei prieš 20 metų, kai išsivadavus iš sovietinių pančių Lietuvoje gyvenimas pradėjo gerėti.

Valdžia tada nusprendė, jog užtenka siaubti miškus, ardyti paklotę ieškant smulkių grybų. Piliečiai jau pakankamai uždirbo, kad maisto parduotuvėse nusipirktų. Gal užkietėjęs medžiotojas B.Bradauskas turėjo ir savų sumetimų, varydamas grybautojus iš miškų. Juk jie šūkčiojimais tik žvėris baido.

Bet tai buvo seniai. O dabar, vėl artėjant Seimo rinkimams, lieka laukti, kad sušvelnės reikalavimai žvejams, kad mažiau draudimų liks medžiotojams. Jau šiomis dienomis tvarkdariai rečiau atkreipia dėmesį į elgetas, gatvėse išmaldos prašančius, nors tai iki šiol kaip ir buvo draudžiama daryti.

Supratinga ir toliaregė mūsų valdžia – nutuokia, kaip eiliniams piliečiams prasimaitinti, kol nauji išrinktieji geru gyvenimu atsidžiaugs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.