Šnekovas pašykštėjo žodžių tyrėjams

Vakar prieš apklausą Generalinėje prokuratūroje šnekumu garsėjantis Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis žarstė sąmojus, tačiau po apsilankymo tyrėjų kabinete kiek pritilo pripažinęs, kad pokalbis su prokurorais buvęs labai įdomus.

Vakar prieš apklausą Generalinėje prokuratūroje šnekumu garsėjantis Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis žarstė sąmojus, tačiau po apsilankymo tyrėjų kabinete kiek pritilo pripažinęs, kad pokalbis su prokurorais buvęs labai įdomus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vakar prieš apklausą Generalinėje prokuratūroje šnekumu garsėjantis Seimo narys „tvarkietis“ Petras Gražulis žarstė sąmojus, tačiau po apsilankymo tyrėjų kabinete kiek pritilo pripažinęs, kad pokalbis su prokurorais buvęs labai įdomus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-03 05:00, atnaujinta 2017-05-17 01:38

P.Gražuliui Generalinėje prokuratūroje buvo įteikti kratos jo darbo kabinete Seime bei gyvenamosiose patalpose parlamento viešbutyje protokolų nuorašai, taip pat protokolo nutarimas jį apklausti kaip specialųjį liudytoją.

Bet papirkimu įtariamas politikas atsisakė duoti parodymus.

Teisėsauga tiria, ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) ir jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš užsienio kompetentingų žinybų apie gamintojos „Judex“ šaldytuose maisto produktuose rastą listerijos bakterijos užkratą, tačiau šį faktą nuslėpė ir, įtariama, nesiėmė veiksmų.

Beje, teigiama, kad žinių apie bakterijos užkratą, pasirodo, gauta iš Rusijos žinybų.

Šiam ikiteisminiam tyrimui vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gintas Ivanauskas.

Po apsilankymo prokuratūroje P.Gražulis teigė iš prokurorų išgirdęs kaltinimus, kad „bandė nuslėpti listerijos bakteriją, nuodijo žmones, bandė papirkti ir daryti įtaką Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui“.

Seimo narys neneigė, kad buvo susitikęs su J.Miliumi ir bandė padėti „Judex“, tačiau, anot P.Gražulio, taip jis rūpinęsis ne tik šia, bet ir kitomis įmonėmis.

Tačiau politikas tvirtino nematęs reikalo informuoti visuomenės apie listerijos bakterijas produktuose, nes termiškai juos apdorojus užkratas žūsta: „Matote, valgau koldūnus, esu tvirtas ir gerai atrodau, kaip ridikas.

Jeigu aš padėjau įmonei išvežti produkciją į Rusiją, tai aš savimi tik didžiuojuosi.“

Prieš apklausą „tvarkietis“ buvo dar kalbesnis – tikino kyšio neėmęs ir nedavęs, šią istoriją, kuri primena sovietmetį, vadino politine provokacija prieš rinkimus, o tam nurodymus esą davė prezidentė.

P.Gražulis prisipažino dar nesusitvarkęs būsto Seimo viešbutyje, kuriame gyvena ir kurį per kratas esą sujaukė Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

Seimo narys pakartojo neketinąs atsisakyti parlamentaro mandato, nes tai yra politinė byla, todėl sieksiąs šioje istorijoje viešumo, jo ir kitų pareigūnų bei „Judex“ atstovų pokalbių paviešinimo, Seimo laikinosios tyrimo komisijos sudarymo.

VMVT vadovą J.Milių, kuriam pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu, politikas vadino „per daug geru ir garbingu žmogumi“, kad jis imtų kyšį.

„O, žinote, kokia iš tikrųjų versija yra, bet garsiai nenoriu sakyti – sužlugdyta tarptautinė operacija, kartu su Amerikos žvalgyba ruošta.

Visais šitais koldūnais, užkrėstais listerija, norėjome ištrūtyti Rusijos kariuomenę.

Visą, kad nebūtų problemų, bet atskleidė prezidentė su spec. tarnybomis šitą informaciją ir sužlugdė“, – dar prieš apsilankydamas prokuratūroje porino P.Gražulis. (ELTA, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.