A. Butkevičiui per brangu skristi į olimpines žaidynes

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė į olimpiadą nevyks. 

Premjeras negalės palaikyti Lietuvos sportininkų Rio de Žaneire.<br>M.Patašiaus nuotr.
Premjeras negalės palaikyti Lietuvos sportininkų Rio de Žaneire.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 5:16 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:10 PM

„Net ir prieš pusmetį pradėjus planuoti vizitą į Braziliją, ir pagal viešųjų pirkimų įstatymą siekiant surasti pigiausius bilietus – šių kaina pagal pateiktą pasiūlymą atrodo gerokai išpūsta. Ministras Pirmininkas sako, kad, sužinojęs kainą visai delegacijai, jis nėra linkęs pritarti tokioms vizito išlaidoms ir atsisako vykti į Rio de Žaneirą. Vyriausybės kanceliarija privalo pirkimus vykdyti pagal Viešųjų pirkimų įstatymą. Šiuo atveju – pasiūlymus teikė trys agentūros, mažiausia bilietų kaina 4 delegacijos asmenims siekia net 44 tūkst. eurų“, – sako Premjero patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė.

Jei Premjeras galėtų vykti į Braziliją kaip eilinis asmuo be palydos, jei galėtų pirkti bilietus viešai prieinamuose skrydžių portaluose ar oro linijų tinklapiuose be viešųjų pirkimų – kelionės išlaidos sumažėtų net kelis kartus, nurodoma išplatintame pranešime.

Po Vyriausybės pranešimo, kad dėl pernelyg didelės skrydžių kainos Premjeras Algirdas Butkevičius su delegacija nevyks į Rio de Žaneirą stebėti olimpinių žaidynių, jo atstovė spaudai Evelina Butkutė-Lazdauskienė neatmeta galimybės, kad Ministras Pirmininkas į Braziliją vyks kaip privatus asmuo. 

Premjero atstovės teigimu, Vyriausybės kanceliarijai pasiūlymus pateikė trys agentūros. 

„Su šitomis agentūromis, su kuriomis buvo (sudaryta – ELTA) preliminari sutartis – jau ta sutartis yra pasibaigusi, ir mes tikimės, kad vėliau tokios situacijos nebesikartos, nes yra nauja agentūra, su kuria bus sudaryta sutartis“, – teigė A. Butkutė-Lazdauskienė. 

Į Rio de Žaneirą jau išskrido Prezidentė Dalia Grybauskaitė, tačiau, Premjero atstovės teigimu, Vyriausybės ir Prezidentūros kanceliarijos yra pasirašiusios sutartis su skirtingomis agentūromis, todėl suplanuoti bendrą kelionę negalima dėl viešųjų pirkimų procedūrų. 

Išplatintame pranešime taip pat teigiama, kad Premjeras stebėti olimpinių žaidynių galėtų vykti kaip privatus asmuo, be palydos ir tuomet bilietus skrydžiui galėtų pirkti viešai prieinamuose skrydžių portaluose ar oro linijų tinklalapiuose be viešųjų pirkimų. 

„Bus kitą savaitę Premjeras po atostogų jau Lietuvoje, tuomet spręs, ar yra tokia galimybė“, – Eltai sakė Premjero atstovė. 

Seimo Pirmininkė Loreta Graužinienė į olimpiadą nevyks. 

2016 m. vasaros olimpinės žaidynės vyks Brazilijos mieste Rio de Žaneire. Žaidynės prasidės rugpjūčio 5 d. ir tęsis iki rugpjūčio 21 d. Tai bus pirmosios žaidynės Pietų Amerikoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.