A. Truncė nenori pakeisti V. Gapšio, S. Jakimavičius dar mąsto

„Darbiečiui“ Vytautui Gapšiui

A. Truncė nenori pakeisti V. Gapšio Seime.<br>D. Umbraso nuotr.
A. Truncė nenori pakeisti V. Gapšio Seime.<br>D. Umbraso nuotr.
A. Truncė nenori pakeisti V. Gapšio Seime.<br>D. Umbraso nuotr.
A. Truncė nenori pakeisti V. Gapšio Seime.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 3:48 PM, atnaujinta May 16, 2017, 9:10 PM

Praėjusiuose rinkimuose su Darbo partija į Seimą bandęs patekti A. Truncė šį pavasarį paliko „darbiečių“ gretas ir savo išplatintame pranešime pareiškė, kad „jam nepriimtina eiti į Seimą su Darbo partijos vėliava“. 

„Aš manau, kad du mėnesiai yra labai trumpas laiko tarpas, per kurį aš galėčiau kažką nuveikti gero valstybei“, – Eltai telefonu sakė A. Truncė. 

Dzūkijoje ūkininkaujantis Alytaus rajono savivaldybės tarybos narys A. Truncė rudenį ketina dalyvauti Seimo rinkimuose kaip nepriklausomas kandidatas 69-ojoje Dzūkijos vienmandatėje apygardoje ir ketina surinkti 1 000 piliečių parašų savo kandidatūrai iškelti. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas Eltai teigė, kad A. Truncė yra pateikęs prašymą apygardos rinkimų komisijai išduoti parašų rinkimo lapus. 

Mandato atsisakius A. Truncei, jį pretenduoja pakeisti „darbietis“ žemės ūkio viceministras S. Jakimavičius, tačiau tam jam tektų atsisakyti viceministro pareigų. Šį klausimą kandidatas ketina aptarti su žemės ūkio ministre Virginija Baltraitiene. 

„Atsakymą galbūt rytoj galėsiu pateikti“, – Eltai sakė viceministras. 

„Neatmetu nė vienos galimybės“, – teigė S. Jakimavičius, viceministro pareigas šių metų kovą perėmęs iš Viliaus Martusevičiaus. 

V. Gapšys Seimo nario mandato ir teisinės neliečiamybės nusprendė atsisakyti po teisėsaugos įtarimų, jog iš „MG Baltic“ koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio jis galėjo paimti 25 tūkst. eurų kyšį. Pats politikas įtarimus neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.