Išleidžiami du pašto ženklai, skirti Rio de Žaneiro žaidynėms

Šeštadienį Lietuvos paštas į apyvartą išleidžia du pašto ženklus, skirtus Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Juose bus įamžinti seniausioms olimpinėms sporto šakoms priskiriami plaukimas ir jojimas.

Lietuvos paštas į apyvartą išleidžia du pašto ženklus, skirtus Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.
Lietuvos paštas į apyvartą išleidžia du pašto ženklus, skirtus Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.
Lietuvos paštas į apyvartą išleidžia du pašto ženklus, skirtus Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.
Lietuvos paštas į apyvartą išleidžia du pašto ženklus, skirtus Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2016, 11:37 AM, atnaujinta May 16, 2017, 10:09 PM

Pašto ženklus „2016 metų vasaros olimpinės žaidynės“ sukūrė dailininkas Domantas Vildžiūnas. Juose pavaizduota Rio de Žaneiro simboliu laikoma Kristaus Atpirkėjo statula ir vienos iš seniausių olimpinių sporto šakų – plaukimas ir jojimas. Pašto ženklai išleidžiami 0,81 ir 0,84 euro nominalais. Jų tiražas – po 150 tūkst. egzempliorių.

„Šiais pašto ženklais įamžiname svarbiausią ir reikšmingiausią sporto įvykį – olimpines žaidynes. Tikimės, kad jie taps mūsų stipriausių šalies sportininkų Rio de Žaneire pasiektų pergalių ir iškovotų medalių atminimo simboliais“, – pažymėjo Lietuvos pašto Pardavimų tarnybos direktorius Aurimas Čiagus.

Su šiais pašto ženklais apyvartoje pasirodys pirmosios dienos vokas bei 3 tūkst. egzempliorių bukletas. Šeštadienį pašto korespondencija, apmokama Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms skirtais pašto ženklais, Vilniaus centriniame pašte bus antspauduojama pirmosios dienos datos spaudu.

XXXI olimpiada rugpjūčio 5–21 dienomis vyks Brazilijoje, Rio de Žaneiro mieste. Tai pirmosios olimpinės žaidynės, kurios vyks Pietų Amerikoje. Jose varžysis daugiau nei 10 tūkst. sportininkų iš 206 pasaulio šalių. Su atletais iš visų penkių kontinentų pirmą kartą olimpinėje istorijoje varžysis ir karo pabėgėlių komanda.

Į 2016-ųjų žaidynes įtrauktos dvi naujos sporto šakos – golfas ir regbis. 28 sporto šakų atstovai varžysis 32 arenose ir 7 futbolo stadionuose.

Lietuvai žaidynėse atstovaus 67 stipriausi šalies sportininkai. Didžiausios rinktinėje yra lengvaatlečių, irkluotojų, baidarių ir kanojų irkluotojų komandos. Olimpiniuose teniso kortuose pirmą kartą žais tenisininkas iš Lietuvos – mūsų šaliai atstovaus Ričardas Berankis. Dar viena sportininkė – Santa Pakenytė yra pirmoji Lietuvos dziudo imtynininkė, tapusi olimpiete.

Per metus Lietuvos paštas išleidžia 25–27 pašto ženklus. Lietuvos paštas taip pat teikia kurjerių, logistikos ir finansinio tarpininkavimo paslaugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.