R. Budbergytė: „Neturime teisės didinti valstybės skolos“

Finansų ministrė Rasa Budbergytė Lietuvos žmonėms žada – kitais metais šalies biudžetas bus subalansuotas. Tiesa, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė tuo abejoja – biudžetas negali būti subalansuotas, nes reikia didinti socialines išmokas.

Finansų ministrė pabrėžė, kad didelė dalis žmonių gyvena ne taip, kad galėtų jaustis gerai.<br>D. Umbraso nuotr.
Finansų ministrė pabrėžė, kad didelė dalis žmonių gyvena ne taip, kad galėtų jaustis gerai.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Žinių radijas“

Aug 4, 2016, 8:39 AM, atnaujinta May 16, 2017, 10:57 PM

„Aš suprantu visas abejones ir, iš tikro, jų gali kilti ir daugiau, nes žmonės Lietuvoje gyvena ne taip gerai, kaip norėtųsi. Tačiau aišku tai, kad reikia išmokti gyventi pagal išgales. Mes tikrai neturime teisės didinti valstybės skolos, perkeliant ją ateities kartoms“, – Žinių radijuje kalbėjo R. Budbergytė.

Finansų ministrė pabrėžė, kad didelė dalis žmonių gyvena ne taip, kad galėtų jaustis gerai. „Yra daug nedarbo, skurdo, emigracijos. Mano nuomone, tam reikia skirti didelį dėmesį“, – sakė ministrė.

Ji taip pat paskubėjo nuraminti manančius, kad mažėja finansavimas švietimui, sveikatos ir socialinei apsaugai. Pasak R. Budbergytės, jos didėja ir turi didėti toliau, nors dar nepadarytos kai kurios struktūrinės reformos, reikalingos, kad finansavimas būtų subalansuotas.

„Reikia ne tik padidinti finansavimą sritims, bet ir padaryti pokyčius, kurių mes tiek metų laukiame. Turi gerėti švietimo ir aukštojo mokslo kokybė, sveikatos ir socialinė apsauga“, – teigė R. Budbergytė.

Finansų ministrė patikino, kad šiuo metu rengiame kitų metų biudžete jokių naujų mokesčių nenumatyta. „Pagal biudžeto projektą nėra numatyta – nei turto, nei automobilių. Nors ekspertai rekomenduoja tą padaryti. Bet reikia suprasti, kad tarkime, automobilių mokestis reikalingas ne tam, kad papildytumėme biudžetą, bet tam, kad apsaugotume aplinką“, – kalbėjo ministrė.

Paklausta ar, jei po artėjančių rinkimų jai būtų pasiūlyta likti Finansų ministerijos vadove, ji sutiktų, R. Budbergytė atsakė, kad kol kas apie tai galvoti anksti: „Dar reiktų spręsti. Galiu pasakyti, kad Finansų ministerijoje darbas yra įdomus ir dirba tikri specialistai.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.