Premjeras ministrę V. Baltraitienę apkaltino melu

Ministras pirmininkas Algirdas

T.Bauro nuotr.
T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 7:39 PM, atnaujinta May 16, 2017, 6:19 PM

Vyriausybės vadovas penktadienį reagavo į viešoje erdvėje pasirodžiusią ministrės poziciją.

Premjeras pabrėžia, kad kelis kartus ministrę ragino įvertinti VMVT vadovo veiklą ir apgailestauja, kad ministrė skleidžia netiesą“, – rašoma Vyriausybės pranešime.

Premjeras teigia, kad teisėsaugos institucijoms atlikus kratas VMVT vadovo kabinete ir po to sekus kitiems įvykiams dėl įmonės parduodamų produktų, turinčių kenksmingų bakterijų žmogaus organizmui, kelis kartus telefonu kalbėjo su žemės ūkio ministre V. Baltraitiene. A.Butkevičius teigė prašęs, jog būtų pateiktas J.Miliaus, kaip tarnybos vadovo, vertinimas.

„Apgailestauju, kad ministrė neprisiima atsakomybės už institucijos, kuri priklauso jos kompetencijai, vadovo veiklą ir viešoje erdvėje skleidžia melą“, – sako Vyriausybės vadovas A.Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad trečiadienį laukia iš ministrės VMVT vadovo veiklos vertinimo ir sprendimo, ar V.Milius gali toliau eiti pareigas.

Ministras pirmininkas penktadienį įpareigojo žemės ūkio ministrę įvertinti, ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas gali toliau eiti pareigas.

V.Baltraitienė teigė, kad kalbėjo su premjeru ir jam pasakė, jog renka visą informaciją apie situaciją.

Šiuo metu premjeras atostogauja. J.Miliui praeitą savaitę pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba teisėsaugos tyrime dėl galimai nuslėptos bakterijos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produktuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.