Virš J. Miliaus galvos – juodi debesys: prašo įvertinti darbą

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius įpareigojo žemės ūkio ministrę Virginiją Baltraitienę įvertinti, ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius gali toliau eiti pareigas, penktadienį pranešė Vyriausybė. 

Iš A. Butkevičiaus – nurodymas įvertinti J. Milių
Iš A. Butkevičiaus – nurodymas įvertinti J. Milių
Ministrą nustebino naktinės VMVT vadovo žinutės.
Ministrą nustebino naktinės VMVT vadovo žinutės.
Iš A. Butkevičiaus – nurodymas įvertinti J. Milių<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iš A. Butkevičiaus – nurodymas įvertinti J. Milių<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Iš A. Butkevičiaus – nurodymas įvertinti J. Milių<br>T.Bauro nuotr.
Iš A. Butkevičiaus – nurodymas įvertinti J. Milių<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 5, 2016, 2:06 PM, atnaujinta May 16, 2017, 7:21 PM

„Žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė, kurios vadovaujamos ministerijos pavaldume yra Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, įpareigota nedelsiant pateikti premjerui išvadas dėl VMVT veiklos ir konkretų siūlymą, ar tarnybos vadovas J.Milius gali toliau eiti pareigas“, – teigiama Vyriausybės pranešime spaudai. 

Šiuo metu atostogaujantis premjeras su ministre šį klausimą žada aptarti kitą savaitę. 

J.Miliui praeitą savaitę pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba teisėsaugos tyrime dėl galimai nuslėptos bakterijos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ produktuose.

Rašo naktines žinutes

Sveikatos apsaugos ministras Juras Požela teigia kelsiantis Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo Jono Miliaus atsakomybės klausimą dėl įmonės „Judex“ produktuose rastų bakterijų, jei to nepadarys šią tarnybą kuruojančios Žemės ūkio ministerijos vadovė Virginija Baltraitienė.

„Jeigu ministrei neužtenka drąsos arba jeigu ji supančiota kažkokių įsipareigojimų, dėl kurių negali to pasiūlyti, tai aš manau, kad Vyriausybėje tas klausimas iškils“, – BNS penktadienį sakė J.Požela, patvirtinęs, jog tokios iniciatyvos galįs imtis pats asmeniškai.

J.Požela yra socialdemokratas, V.Baltraitienė atstovauja Darbo partijai.

Šiuo metu atostogaujantis J.Požela teigia iš J.Miliaus gavęs sms žinutę, kurioje pastarasis teigia, jog kilęs skandalas gali būti žalingas eksporto rinkose.

„Veterinarijos tarnybos vadovas vakar naktį man parašė žinutę, kad jis apgailestauja dėl mano tokio pareiškimo, aišku, aš jam nieko neatsakinėju, nes man yra svarbiausia gyventojų sveikata. Mes turime mūsų Sveikatos ministerijos įstaigos tyrimo duomenis, pagal kuriuos rasta žmogaus sveikatai pavojingų bakterijų ir man tai rūpi. O į kitus niuansus aš nelabai kreipiu dėmesio. Man labai keistai atrodo toks bandymas dengtis arba sakyti, kad kenkiam eksporto rinkoms, atvirkščiai mūsų eksporto rinkoms kenkia, kai Veterinarijos tarnybos vadovas sulaukia tokių įtarimų. Aš manau, kad tai žymiai labiau kenkia“, – kalbėjo ministras.

Socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ministras pasidalino J.Miliaus žinutės turiniu: „Gerb.ministre, reiketu pirmiausia issiaiskinti padeti-tik veliau komentuoti.Apmaudu, jog nezinant situacijos,kenkiate Lietuvos prestizui,jos maisto produktu eksportui.170 valstybiu i kurias eksportajame produktus-nebuvo ne karta nustatyti trukumai del maisto saugos.Lietuva 2% lenkia europos salis del maisto saugos rodikliu.As tikejausi,jog Jus esate siek tiek auksci au uz tuos kurie kuria istorijas.J.M.“ (kalba netaisyta – BNS).

Ministrė  nori susipažinti su informacija

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė kitą savaitę žada paskelbti savo išvadą, ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius gali toliau eiti pareigas. 

„Premjeras tikiuosi išsikvies poną Milių ir kalbės, lygiai taip pat mes esame susitarę susitikti (su J.Milium) ir kalbėti kitą savaitę, ką jis pats galvoja. Dar nežinau, kurią dieną. Su juo kontaktus turėjome ir sutarėme susitikti kitą savaitę. Susitiksiu su ponu J.Milium ir pateiksiu Vyriausybei savo išvadą, kur galbūt siūlysiu trauktis, o gal pats direktorius trauksis“, – BNS sakė V.Baltraitienė. 

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius penktadienį įpareigojo žemės ūkio ministrę įvertinti, ar Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius gali toliau eiti pareigas. 

V.Baltraitienė teigė, kad kalbėjo su premjeru ir jam pasakė, jog renka visą informaciją apie situaciją. 

„Mes esame sutarę su laikinai einančiu Veterinarijos tarnybos direktoriaus pareigas Vidmantu Paulausku, ateis į Vyriausybę ir kartu pristatysime tą informaciją, kai bus Vyriausybės posėdis. Kai gausiu visą informaciją, tai pateiksiu savo išvadas ir dėl direktoriaus, ir ką toliau siūlysime daryti“, – kalbėjo ministrė. 

Ji taip pat stebėjosi premjero raginimu po visą savaitę tvyrojusios ministro pirmininko tylos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.