Galina Kučinskienė pralaimėjo konkursą, bet beglobių nepaliks

Trejus metus beglobiais Klaipėdos gyvūnais rūpinosi viešoji įstaiga „Būk mano draugas“, kuriai vadovauja Galina Kučinskienė. Tačiau nuo šiol rūpestį benamiais šunimis ir katėmis perima konkursą laimėjusi įmonė „Nuaras“.

G.Kučinskienė surado šeimininkus 1561 gyvūnui.<br>A.Pilaitienės nuotr.
G.Kučinskienė surado šeimininkus 1561 gyvūnui.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Prieglauda „Būk mano draugas“ veikė trejus metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Prieglauda „Būk mano draugas“ veikė trejus metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Prieglauda „Būk mano draugas“ veikė trejus metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Prieglauda „Būk mano draugas“ veikė trejus metus.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Aušra Pilaitienė

Aug 8, 2016, 3:54 PM, atnaujinta May 16, 2017, 12:41 PM

Klaipėdiečiai sunerimę. Jie džiaugėsi G.Kučinskienės prieglaudos veikla, žinojo, kad šiai moteriai svarbiausia – bet kokia kaina išsaugoti šuns ar katės gyvybę ir surasti jai naujus šeimininkus.

Per trejus metus prieglauda „Būk mano draugas“ surado šeimininkus 1561 gyvūnui. Kai kurie jų net iškeliavo pas naujus šeimininkus į užsienį – Daniją, Švediją, Vokietiją.

Pasibaigus sutarties su G.Kučinskiene laikui Klaipėdos savivaldybė paskelbė konkursą teikti beglobių gyvūnų priežiūros paslaugą.

Konkurse dalyvavo tik du dalyviai.

Laimėjo prieštaringai vertinama bendrovė „Nuaras“, pasiūliusi paslaugą teikti už 79,9 tūkst. eurų. Prieglaudos „Būk mano draugas“ kaina buvo ketvirtadaliu didesnė.

Laimėjusi bendrovė turės gaudyti beglobius, vykti pagal gyventojų iškvietimus paimti gyvūnų, juos karantinuoti, surinkti gaišenas, gelbėti į ekstremalias situacija pakliuvusius laukinius gyvūnus, prireikus atlikti gyvūnui eutanaziją.

Į redakciją skambinę klaipėdiečiai piktinosi tokiais konkurso rezultatais. Jie tikino žiną, kad G.Kučinskienei svarbiausia – išsaugoti kiekvieno, kad ir labai sergančio ar sužaloto gyvūno gyvybę.

O „Nuaro“ veiklą vertina prieštaringai.

Kol kas G.Kučinskienės gyvūnai dar glaudžiasi senuose namuose – iš viso čia dabar laikoma 300 šunų ir kačių.

Koks jų likimas?

„Kovosime, kaip karo metais išgyvena žmonės, ir mes turime išgyventi. Bandysime ieškoti rėmėjų ir gyvūnus išsaugosime, kol rasime jiems šeimininkus, kitaip ir negali būti.

Dėl patalpų bus konkursas, jei jas prarasime, išeisime į laukus, dėl visa ko aš jau iš anksto susitariau su vienu ūkininku, galėsime įsikurti jo žemėje. Statysime voljerus, būdas, kasime šulinį ir gyvensime. Mes per trejus metus radome namus daugiau kaip pusantro tūkstančio gyvūnų. Nė vieno neužmigdėme, jei išgydyti buvo bent mažiausia viltis. Pasitaikė mirčių, kai nieko nebegalėdavome padaryti, yra mirusių ir ant mano rankų – kiekvienam jautriam žmogui tai yra tragedija, stresas, – pasakojo G.Kučinskienė.

– Turėjome keturis gyvūnus su trimis letenomis, ketvirtosios buvo pažeistos, teko jas amputuoti, kad išgyventų. Vieną tokį didelį šunį puiki lietuvių šeima priglaudė.

Mes dirbome trejus metus, dabar beglobių priežiūrą perėmė „Nuaras“. Jiems svarbiausia – karantinas ir utilizavimas. Tą visi žino.

Taip susiklostė, nelaimėjome konkurso, turime bėdų, bet kas gi jų neturi. Labai gaila gyvūnų.

Bet mes turime draugų. Štai vienas kaunietis atvežė 200 kilogramų mėsos, ir būdų šunims padarė kauniečiai. Ir kiti žmonės į prieglaudą atveža maisto, ačiū jiems visiems“.

Kad klaipėdiečiai gerbia G.Kučinskienę ir vertina jos darbą su beglobiais gyvūnais labai akivaizdžiai atsiskleidė praėjusių metų pabaigoje.

Netoli Klaipėdos esančioje gyvūnų prieglaudoje vieną gruodžio dieną netikėtai kilo gaisras – užsiliepsnojus dviems vagonėliams sudegė 14 šunų.

Sujaudinti nelaimės klaipėdiečiai iškart puolė į pagalbą – vežė čia maistą gyvūnams, šiltus apklotus, statybinių medžiagų, o viena šeima net dovanojo vagonėlį.

Tradiciškai Kovo 8-osios išvakarėse klaipėdiečiai pasveikina ir apdovanoja šauniausią, miestui labiausiai nusipelniusią moterį.

Metų klaipėdietės konkursą organizuoja dienraštis „Klaipėda“. Pretendentes į šį garbingą titulą siūlo patys klaipėdiečiai.

Pernai į finalinį septynetuką balsavimo keliu pateko ir G.Kučinskienė, visą savo laiką ir rūpestį skirianti beglobiams, skriaudžiamiems ar išmestiems gyvūnams.

Šią moterį garbingam titului siūliusieji pabrėžė, kad jos prieglaudoje gyvūnai tik gelbėjami, bet ne utilizuojami.

Nemėgstanti viešumos G.Kučinskienė nelabai nudžiugo, kai kažkas ją įrašė į garbingiausių uostamiesčio moterų sąrašą. O paskui pamanė, kad tokiu būdu dar daugiau žmonių sužinos apie jos įkurtą prieglaudą, daugiau gyvūnų suras savo namus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.