Nepritaria siūlymui sulaikyti neatvykstančius į teismą

Vidaus reikalų ministerija (VRM)

Nepritaria siūlymui sulaikyti neatvykstančius į teismą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nepritaria siūlymui sulaikyti neatvykstančius į teismą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2016, 2:13 PM, atnaujinta May 16, 2017, 10:08 AM

Tokių asmenų sulaikymo galimybę yra pasiūliusi Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovo Artūro Paulausko vadovaujama darbo grupė, nagrinėjusi, kaip tobulinti kovą su organizuotu nusikalstamumu.

Pagal darbo grupės pataisas, asmeniui, kuriam siūloma skirti teismo įpareigojimus, neatvykus į teismą be paaiškinamos priežasties, jo atžvilgiu teismas priima nutarimą laikinai sulaikyti ir pristatyti į teismą. Toks laikinas sulaikymas negalėtų trukti ilgiau nei 48 valandas.

Anot Vyriausybės išvados projektą rengusios VRM, nuostata, numatanti galimybę asmeniui už neatvykimą į teismą be pateisinamos priežasties skirti sulaikymą iki 48 valandų, vertintina kaip neadekvati ir neproporcinga valstybės prievartos priemonė. Ministerija siūlo tokiais atvejais apsiriboti tik asmens atvesdinimu.

Daugumai kitų darbo grupės siūlomų pataisų dėl kovos su organizuotu nusikalstamumu ministerija pritaria. Darbo grupės pataisos leistų paprasčiau konfiskuoti su nusikalstamu pasauliu siejamų asmenų turtą, taip pat siūlomas atleidimas nuo baudžiamojo persekiojimo su teisėsauga bendradarbiaujantiems asmenims – ne tik nuo baudžiamosios atsakomybės kaip dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.