Gūžynės dėl visų bakterijų prievaizdo

Lyg karštos bulvės, kuri įdaryta listerijomis, salmonelėmis ir žarnyno lazdelėmis, mėtymas. Štai ką dabar primena politikų veiksmai, susiję su Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovu J.Miliumi.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 5:00 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:58 AM

Žmogus kažkur atostogauja su specialiu kelialapiu – įtarimais piktnaudžiavimu tarnyba ir dokumentų klastojimu, o sostinėje verda aistros dėl to, ką su juo daryti.

Žinoma, vieni reikalauja tuojau pat jį „nušalinti“.

Ką tai reiškia, gerai niekas nežino, nors, tiesiai sakant, – išvaryti.

Socialdemokratų lyderis premjeras A.Butkevičius ir „darbietė“ žemės ūkio ministrė V.Baltraitienė lyg irgi nebūtų prieš tai padaryti, bet ėmė badyti vienas į kitą pirštais ir galiausiai susipyko. Viena sako, kad „nušalinti“ gali kitas, tačiau to nedaro ir nenori, antrasis pirmąją apkaltino melu ir pareiškė, kad tik ji tai gali padaryti.

Aukščiausio lygio painiava itin tragikomiška būna tokiais atvejais, kai iš tiesų viskas paprasta ir aišku. Tai pasakė ir pati V.Baltraitienė, pacitavusi įstatymus: tokio rango pareigūnams galiojantis Darbo kodeksas nenumato, kad atleidimo pagrindas būtų teisėsaugos įtarimai.

Ministrė galėtų teikti Vyriausybei atleisti J.Milių, jei būtų įsiteisėjęs teismo sprendimas. Kiti motyvai – šiurkštus darbo drausmės pažeidimas, pilietybės netekimas – neturi nieko bendra su dabartine istorija.

Lieka vienintelis būdas J.Miliui netekti posto – pasitraukti pačiam.

Bet jis neskuba to daryti, nes taip esą pripažintų savo kaltę. Juolab ir prokurorai, kurie, matyt, atidžiau perskaitė įstatymus, nereikalavo jo nušalinti. Tad ką daryti?

Ar tik nereikės įsikišti pačiai prezidentei, kuri atsistojusi ant kalno prie Kristaus skulptūros virš Rio miesto galėtų viską išspręsti paprastuoju būdu – tiesiog paskelbti, jog nebemato J.Miliaus jokiame poste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.