L.Graužinienė apie „Judex“ skandalą: „Signalas atėjo iš Rusijos“

Žinių radijo laidoje dalyvavusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė įsitikinusi, kad į susiklosčiusią situaciją dėl rastų bakterijų šaldytame maiste būtina reaguoti kuo greičiau.

L.Graužinienei „Judex“ istorija atrodo įtartina.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
L.Graužinienei „Judex“ istorija atrodo įtartina.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2016, 8:20 AM, atnaujinta May 16, 2017, 8:41 AM

Apie tai, ar Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jono Miliaus gali toliau eiti šias pareigas, L.Graužinienė sakė: „Atstatydinti tarnybos vadovą, kurį paskyrė Vyriausybė, gali tik ministras pirmininkas. Paraginau premjerą viešojoje erdvėje nekaltinti ministrės Virginijos Baltraitienės melu ir spręsti klausimą dalykiškai. Šis klausimas ganėtinai ilgai užsitęsė ir atsakingi politikai turi spręsti.“

Paklausta, kaip pati vertina situaciją, L.Graužinienė kalbėjo: „Visa ši istorija – labai keista. Turime kalbėti apie tai, ar buvo pakenkta žmonių sveikatai ir gyvybei ir kokios šios skandalo priežastys. Kyla klausimas, ar tai konkurentų karas dėl rinkų, ar politiniai karai. Patikrinimus atlieka ne tos institucijos, kurios turi atlikti... Signalas atėjo iš Rusijos ir iš karto keliamas tarnybos vadovo atstatydinimo klausimas.“ Ir pridūrė, kad ir anksčiau lietuviška produkcija buvo stabdoma šioje šalyje, bet tokių priemonių nesiimta.

Kalbėdama apie Vytauto Gapšio neliečiamybę ir jam pateiktus įtarimus kyšininkavimu Seimo pirmininkė teigė, kad permainų partijoje nebus: „Rinkimų štabą tvirtina partijos taryba, kurią kviečia partijos pirmininkas, ir negirdėjau, kad taryba būtų kviečiama.

Tai reiškia, kad šis klausimas nebus svarstomas ir V. Gapšys liks štabo vadovu“, – kalbėjo ji ir pridūrė, kad V.Gapšys yra labai darbštus, o kaip tik tokio asmens labiausiai reikia per rinkimus.

L.Graužinienės teigimu, Baudžiamojo kodekso straipsnis, apsibrėžiantis prekybą poveikiu, – slidus dalykas ir juo gali būti piktnaudžiaujama.

„Ar apie Eligijų Masiulį mes dabar girdime? Dabar viskas nutilo, tai kažko trūksta? Pritaikyti ir surašyti dokumentus yra viena, o įrodyti – jau kita“, – sakė L.Graužinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas