G. Steponavičius po apklausos: „Esu čia tam, kad padėčiau“

Iš apklausos Generalinėje

G.Steponavičius buvo apklausiamas Generalinėje prokuratūroje.<br>T.Bauro nuotr.
G.Steponavičius buvo apklausiamas Generalinėje prokuratūroje.<br>T.Bauro nuotr.
G.Steponavičius buvo apklausiamas Generalinėje prokuratūroje.<br>D.Umbraso nuotr.
G.Steponavičius buvo apklausiamas Generalinėje prokuratūroje.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 10:11 AM, atnaujinta May 16, 2017, 6:04 AM

„Šiandien aš esu čia tam, kad padėčiau teisėsaugai išsiaiškinti visas su plačiai nuskambėjusia byla susijusias aplinkybes ir suteikti visą reikiamą informaciją tam, kad tyrimas būtų vykdomas objektyviai ir kuo greičiau būtų užbaigtas“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė G.Steponavičius, kurį prokurorai apklausė kaip liudytoją.

Teisėsauga šiuo metu vykdo ikiteisminį tyrimą, jame kyšininkavimu įtariami buvę Seimo nariai Eligijus Masiulis ir „darbietis“ Vytautas Gapšys. Jie įtariami paėmę kyšius iš „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio, kad veiktų koncerno naudai.

G.Steponavičius teigė su pareigūnais apie keturias valandas kalbėjęsis apie „ne vieną su šia byla susijusį epizodą“.

Klausiamas apie savo vaidmenį byloje, parlamentaras sakė: „Aš esu vienas iš žmonių, kuris bendravo pakankamai intensyviai ir su buvusiu partijos lyderiu, taip pat aš esu pažįstamas su ponu R.Kurlianskiu ir apie visas su tuo susijusias aplinkybes turėjau informuoti“.

„Džiaugiuosi, kad jie mato pilną vaizdą, tikrai informacijos jie turi nemažai ir aš neabejoju, kad jie pakankamai greitai tuos dalykus išsiaiškins dėl pačios šios bylos esmės“, – kalbėjo G.Steponavičius.

Vykstant šiam tyrimui birželį teisėsauga buvo atlikusi kratas G.Steponavičiaus paramos fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose, čia įsikūrusi ir fondo būstinė. Pats V.Toleikis tada apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT).

G.Steponavičius tuomet sakė visiškai neabejojantis fondo veiklos skaidrumu, o teisėsaugos veiksmus vadino suprantamais, nes tarp fondo rėmėjų yra buvęs ir tyrime figūruojantis koncernas „MG Baltic“. Vis dėlto parlamentaras sako, kad per visą fondo gyvavimo istoriją šio koncerno parama neviršijo apie 10 proc. visos paramos ir sudarė 34 tūkst. eurų.

„Jeigu kam kiltų klausimų, nieko daugiau (...) naujo aš jums pridurti negaliu“, – teigė liberalas.

Jis tvirtino nežinantis, kur šiuo metu yra ir ką veikia buvęs Liberalų sąjūdžio pirmininkas E.Masiulis.

„Manau, kad byla vyksta, E.Masiulis, matyt, pats netrukus bus pasiruošęs kalbėti viešai ir be tarpininkų, ir turbūt nebūsiu aš tas žmogus, kuris turėčiau tą vaidmenį atlikti“, – kalbėjo G.Steponavičius.

Teisėsauga tiria įtarimus, kad koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas R.Kurlianskis E.Masiuliui perdavė 106 tūkst. eurų kyšį. Šioje byloje teisėsauga taip pat įtaria, kad Darbo partijos vicepirmininkas V.Gapšys su R.Kurlianskiu sutarė paimti ir paėmė 25 tūkst. eurų kyšį „už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, dviejų koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.