Premjeras: „J. Milius atsisako atsistatydinti“

Teisėsaugos akiratyje

J.Milius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J.Milius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Aug 11, 2016, 4:02 PM, atnaujinta May 16, 2017, 4:51 AM

„Aš turėjau su ponu Miliumi šiandien susitikimą, ponas Milius atsisakė pats atsistatydinti“, – žurnalistams Vyriausybėje ketvirtadienį sakė premjeras.

A.Butkevičius teigė, kad kitos savaitės trečiadienį Vyriausybė priims sprendimą dėl J.Miliaus nušalinimo, remdamasi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) medžiaga dėl korupcijos rizikos veiksnių J.Miliaus vadovaujamoje tarnyboje.

Premjeras nurodė, kad Vyriausybės nutarimo projektą dėl J.Miliaus nušalinimo pateiks Žemės ūkio ministerija. Šį projektą ministerija rengs atsižvelgusi į Vyriausybės teisininkų išvadas.

„Tos išvados turės būti pateiktos dar žemės ūkio ministrei ir žemės ūkio ministrė turės pateikti Vyriausybės nutarimo projektą artėjančiam Vyriausybės posėdžiui kitą savaitę“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Teisėsauga įtaria, kad šaldyto maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.

Šiame tyrime J.Miliui pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba.

STT pareigūnai šią savaitę paskelbė nustatę, kad Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai ne visada laikosi įmonių patikrinimų periodiškumo reikalavimų. Anot STT, kai kada patikrinimai atliekami nesilaikant nustatytų apimčių, o tai leidžia daryti prielaidą, kad atskiri ūkio subjektai diskriminuojami, priežiūros veiksmai neproporcingi.

Pareigūnai nurodė esant atvejų, kai net ir nustatę maisto produktų saugos, higienos ar ženklinimo pažeidimų, inspektoriai ne visada nurodė juos pašalinti bei pateikti atitinkamų trūkumų šalinimo planą, o turint pakankamai duomenų apie pažeidimus padariusius asmenis ne visada surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai.

Jie taip pat atkreipė dėmesį, kad konstatavę maisto produktų saugos higienos ar ženklinimo pažeidimus inspektoriai, ne visais atvejais priima vienodus sprendimus dėl šių pažeidimų mažareikšmiškumo.

J.Milių trauktis iš pareigų taip pat paragino prezidentė Dalia Grybauskaitė, žemės ūkio ir sveikatos apsaugos ministrai.

J.Milius neigia savo kaltę. Jis sako, kad „Judex“ verslininkams padėjo laikydamasis įstatymų, ir pabrėžia, kad naujų rinkų paieška ir pagalba eksportuotojams yra jo įprastinis darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?
Gyvai
Gyvai: komentarai apie Vilniuje kilusį gaisrą ir situacijos suvaldymą