Premjeras jau prabilo apie Darbo kodekso pataisas

Profsąjungos sutinka, kad Darbo kodeksą reikia taisyti.

Premjeras jau prabilo apie Darbo kodekso pataisas.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras jau prabilo apie Darbo kodekso pataisas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-11 12:57, atnaujinta 2017-05-16 05:25

„Mes kalbėjome apie tam tikras naujas siūlomas pataisas iš Vyriausybės pusės, taip pat išklausėme profsąjungų vadovų pasiūlymus, kuriuos reikėtų artimiausiu metu – rugsėjį – įtraukti į darbotvarkę. Manome, kad galutiniai pasiūlymų apibendrinimai – po rugpjūčio 26 dienos“, – sakė A.Butkevičius žurnalistams po susitikimo.

Pasak premjero, sutarus bendra pozicija bus išdėstyta jo pasirašytame dokumente su patikinimu, kad Seime nebus teikiama papildomų pasiūlymų, o jeigu jie bus teikiami, tai vėl bus apie tai diskutuojama kartu.

Konkrečiau apie Vyriausybės pasiūlymus premjeras nekalba.

„Daugiausia liečia socialinį jautrumą, kur buvo kalbama apie tai, kad lyg ir neatsižvelgta į darbuotojų teises, kad per mažai ginami, lyg ir daugiau atstovaujama verslo pusei. Tai aš manau, kad šiandien mes labai dalykiškai konkrečiai pasikalbėjome“, – sakė A.Butkevičius.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkas Artūras Černiauskas pasidžiaugė dialogu.

„Pirmą kartą išgirdome iš premjero, kad jis suprato, kodėl mūsų tai netenkina, (...) ir nusprendėme susitikti po savaitės ir priimti galutinius sprendimus dėl Darbo kodekso“, – sakė A.Černiauskas.

Profsąjungos sutinka, kad Darbo kodeksą reikia taisyti.

„Jeigu jis būtų priimtas rudenį, mus visiškai tenkintų, bet kyla klausimas, koks tai bus įstatymas. Jeigu toks įstatymas su tomis pastabomis, kurias mums pareiškė, tai būtų visiškai gerai, bet jei ne su tomis pastabomis, tada gal ir reikėtų atidėti kitai Seimo kadencijai“, – sakė A.Černiauskas.

Profsąjungos reikalauja, kad įstatyme būtų nurodoma, kad, aiškinant darbo sutartis, darbuotojas būtų laikomas silpnąja puse, būtų atsisakoma nulio valandų darbo sutarčių, mažinamas terminuotųjų darbo sutarčių skaičiu, sprendžiami klausimai dėl išeitinių kompensacijų, atostogų, nedarbo socialinių garantijų.

„Kalbėjomės, kad įstatymas neturėtų būti naudingas tik darbdaviui, jis turėtų būti subalansuotas: jeigu padaugėja laisvių darbdaviui, tai turėtų tam tikras kompensacijas gauti ir darbuotojai“, – sakė A. Černiauskas.

Neeilinės Seimo sesijos dėl Darbo kodekso šaukti neketinama. Seimo rudens sesija prasideda rugsėjo 10 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.