Premjeras vėl tampo likimą už ūsų

Lyg sambo šokėjų kūnai šokinėjančios premjero A.Butkevičiaus mintys – vykti į Rio de Žaneirą ar ne – nežada nieko gera.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 11, 2016, 7:34 AM, atnaujinta May 16, 2017, 6:17 AM

Bent jau pačiam politikui, jau ne kartą turėjusiam progą įsitikinti: vos tik jis iškelia koją iš Lietuvos – lauk bėdos! Kad ypač keisti dalykai pradeda dėtis per premjero atostogas, jau matyti ir plika akimi.

Antai šiemetį A.Butkevičiaus vasaros poilsį jau apkartino vadinamasis koldūnų skandalas, palietęs ir Vyriausybei atskaitingus pareigūnus.

Dar prasčiau klostėsi atostogos žiemą. Vos premjeras su žmona pasinėrė į atostogų malonumus prie Karibų jūros, iš Lietuvos ėmė sklisti viena už kitą baisesnės žinios: kyšio istorijoje skęsta sveikatos ministrė R.Šalaševičiūtė, Vijūnėlės dvaro skandale taškosi aplinkos ministras K.Trečiokas.

Pastarasis skandalas įmurdė ir patį A.Butkevičių. Iš atostogų grįžusio premjero laukė ne tik apklausa Specialiųjų tyrimų tarnyboje, bet ir rimtas pokalbis su prezidente D.Grybauskaite.

Pylos gavęs sirguliuojantis Vyriausybės vadovas tada net atgulė į patalus.

Buvo atšaukta jo planuota kelionė į Indiją ir Bangladešą.

Dėl apkartintų atostogų tada ypač priekaištavo premjero sutuoktinė, įžvelgusi, kad laikas puolimui prieš jos vyro vadovaujamą Vyriausybę galbūt buvo pasirinktas neatsitiktinai. Sąmokslo požymių tada įžvelgė ir premjero komanda.

Galbūt dabar, saugodami A.Butkevičių nuo galimų naujų nemalonumų jam išvykus į olimpiadą Rio de Žaneire, patarėjai net pasistengė parūpinti bilietus už astronominę kainą, kad tik premjerą atbaidytų nuo kelionės?

Bet šis triukas neišdegė. Ministras pirmininkas nusprendė dar kartą paerzinti likimą, įsigijo pigesnius bilietus ir skris į Braziliją. Vadinasi, Lietuvoje reikia laukti dar vieno skandalo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.