Kauno mašinų turguje – didžiulis mokesčių prievaizdų reidas

Kauno mokesčių inspekcija masiškai krėtė šiame mieste veikiantį automobilių turgų – mašinų prekeiviai pasakojo, jog į turgavietę atvyko apie 15 inspektorių. Reidas vyko trečiadienį, bet neatmetama, kad bus surengti nauji staigūs patikrinimai.

Kauno automobilių turguje šią savaitę vyko masinis Mokesčių inspekcijos patikrinimas. Tikrinta, ar prekeiviai neslepia mokesčių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno automobilių turguje šią savaitę vyko masinis Mokesčių inspekcijos patikrinimas. Tikrinta, ar prekeiviai neslepia mokesčių.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-12 13:27, atnaujinta 2017-05-16 03:16

„Galiu patvirtinti, kad reidas buvo, bet daugiau nieko nekomentuosiu“, – naujienų portalui lrytas.lt pasakojo Kauno automobilių turgų valdančios bendrovės „Varanas“ darbuotoja. Ji nepaneigė, kad tikrintojai lankėsi ne tik turgavietėje, bet ir administracinėse patalpose.

Patikrinimo metu buvo aiškinamasi, ar prekiautojai automobiliais neslepia mokesčių, formindami pirkimo-pardavimo dokumentus. Reido rengėjai fotografavo automobilius, kėbulų numerius.

Mokesčių inspekcijos atstovai artimiausiu metu žadėjo informuoti apie reido rezultatus. Po patikrinimo kai kurios mašinų pardavimo aikštelės užsidarė, baiminantis naujų patikrinimų.

Kai kurie prekiautojai žaidžia suktus žaidimus – siekdami išvengti mokesčių, jie pasirašo fiktyvias pirkimo sutartis su Vokietijoje ar kitoje užsienio šalyje automobilį jiems pardavusiais žmonėmis, o paskui šias sutartis sunaikina. Atvežę mašiną į Kauną, jie pateikia pirkėjui užpildyti sutartį, pagal kurią jis automobilį perka tiesiogiai iš vokiečio, o ne iš kauniečių prekeivių. Prekeiviai perrašo vokiečių duomenis ir padirba jų parašus.

„Inspektoriai trečiadienį ėjo į aikšteles, reikalavo dokumentų. Kai turgus klestėjo, neatsigynė nuo pirkėjų iš Kazachstano ar Baltarusijos, jokių reidų nebuvo. O dabar, kai gauname katino ašaros, užgriuvo patikrinimai“, – guodėsi prekeiviai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.