V.Vaikšnoras pradeda vadovauti Jungtiniam štabui

Antradienį Lietuvos

V.Vaikšnoras pradeda vadovauti nuo antradienio.
V.Vaikšnoras pradeda vadovauti nuo antradienio.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 16, 2016, 6:49 AM, atnaujinta May 15, 2017, 8:43 PM

Jis pakeis pareigose penkerius metus štabui vadovavusį brigados generolą Vilmantą Tamošaitį, jis skiriamas į Lietuvos gynybos atašė Vokietijoje pareigas.

Iki paskyrimo į naująsias pareigas V.Vaikšnoras trejus metus vadovavo Baltijos gynybos koledžui Tartu, Estijoje. Prieš tai jis ėjo Krašto apsaugos ministerijos patarėjo pareigas, buvo Lietuvos karinis atstovas prie NATO ir Europos Sąjungos, NATO karinio komiteto dekanas.

Generolas taip pat yra vadovavęs Krašto apsaugos ministerijos gynybos štabui, ėjęs tuometinės Motorizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ štabo viršininko-vado pavaduotojo pareigas.

Jungtinis štabas vadovauja ir palaiko karines operacijas Lietuvoje ir užsienyje, planuoja ir vadovauja jungtiniams Lietuvos kariuomenės ir tarptautiniams mokymams. Štabas taip pat koordinuoja ir kontroliuoja Lietuvos kariuomenės kovinį rengimą, koordinuoja Lietuvos kariuomenės karinių vienetų dalyvavimą karinio bendradarbiavimo programose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.