Prezidentė liepė – visi panoro versti

Jau, atrodytų, visi, kurie gali ir kuriems priklauso, ką nors pasakė apie šiuo metu karščiausią Lietuvoje kėdę – Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovo.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-17 06:55, atnaujinta 2017-05-15 17:56

O kaip kitaip! Juk žodį, kuris turėjo būti svariausias, ištarė pati prezidentė D.Grybauskaitė. Net dukart!

Pirmą kartą pasakė, kad J.Milius seniai turėjo atsistatydinti, o kiek vėliau griežtai paragino Vyriausybę jį tiesiog išmesti.

Aišku, gerai būtų, kad dar būtų paaiškinusi, už ką. Mat už įstatymo ir galvos nusitvėrę premjeras A.Butkevičius su žemės ūkio ministre V.Baltraitiene nemato, kodėl šį pareigūną reikia mesti.

Kol savo kalčių nepripažįstantis J.Milius toliau atostogauja ir neatsistatydina, sugriaudėjo nebe žemės, o diplomatinių padebesių – užsienio reikalų – ministras L.Linkevičius. Rėžė, kaip ir dera patyrusiam diplomatui.

Pirmiausia pareiškė, kad koldūnų skandalas Lietuvos maisto eksportui į plačiąsias užsienio rinkas įtakos neturės, nes dėl tos J.Miliaus vadovaujamos tarnybos buvo tvarka. Ir čia pat pridūrė, kad greičiausiai turės, nes tarnybos vadovybė turi būti skaidri.

Tiesa, L.Linkevičius prisipažino nežinantis jokių J.Miliaus neskaidrumo faktų, ir Vyriausybė, kuri spręs pareigūno likimą, be abejo, turės tais faktais vadovautis. Tačiau čia pat ministras paskelbė, jog J.Milius, „be abejo“, turėjo atsistatydinti.

Gerai būtų buvę, kad L.Linkevičius būtų patikslinęs, ar J.Milius turėjo atsistatydinti taip seniai, kaip manė prezidentė, ar galbūt šiek tiek vėliau. Nepasakė. Gal nespėjo suderinti su D.Grybauskaite?

Dabar lieka laukti, kol savo svarią nuomonę apie Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą pasakys visi kiti ministrai, o dar geriau – ir viceministrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.