Krašto apsaugos ministras neskuba smerkti J. Miliaus

Vyriausybei pavedus atostogaujančiam Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui parengti veiklos ataskaitą, krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigė, kad dar net nėra galutinio atsakymo apie pateiktus įtarimus J.Miliui, todėl kaltinti – per anksti.

Krašto apsaugos ministras neskuba smerkti J. Miliaus.<br>Montažas
Krašto apsaugos ministras neskuba smerkti J. Miliaus.<br>Montažas
Krašto apsaugos ministras J.Olekas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Krašto apsaugos ministras J.Olekas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J. Milius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
J. Milius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 18, 2016, 8:27 AM, atnaujinta May 15, 2017, 2:52 PM

„Ištikrųjų taip ir neišgirdome vakar galutinio atsakymo, kokie pareikšti įtarimai ponui Miliui. Pačiai tarnybai suduotas didelis smūgis, nes girdime kaltinimų laviną ir matome, kas darosi. Čia geriausias būtų paties Miliaus sprendimas – kad jis pasakytų ką daro“, – Žinių radijuje ketvirtadienio rytą kalbėjo J.Olekas.

Įvertinęs J.Miliaus pateiktą ataskaitą, ministrų kabinetas gali apsispręsti jį atleisti. Vyriausybės teisininkų nuomone, J.Milius nėra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojas, todėl jo negalima atleisti, praradus politinį pasitikėjimą.

Pasak ministro J.Oleko, vienintelis sprendimo būdas – J.Miliaus ataskaita. Ministras mano, kad negalima kaltinti žmogaus, nes kol kas pateikta per mažai informacijos: „Kiek turėjome tokių įtarimų, kurie subliuško ir niekuo nepasiteisino, kaip mes vėliau atrodome prieš tuos žmones“, – praeitį ragino prisiminti krašto apsaugos ministras.

J.Miliui pareikšti įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba. Teisėsauga įtaria, kad šaldyto maisto produktų bendrovė „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) taip pat teigia tarnyboje nustačiusi korupcijos rizikos veiksnių.

J.Milius savo kaltę kategoriškai neigia ir savo noru iš pareigų kol kas nepasitraukė, nors atsistatydinti jį ragino tiek premjeras, tiek prezidentė. Jis sako, kad padėdamas verslininkams laikėsi įstatymų, o atsistatydinimas reikštų kaltės pripažinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.