Maskva putoja dėl Olego Gazmanovo: „Tai nesolidu“

[[ge:lrytas:lrytas:1152815]]

Lietuva trečiadienio vakarą neįleido į šalį Kremliaus politiką remiančio ir Sovietų Sąjungą dainose šlovinančio dainininko O.Gazmanovo. Jis įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Lietuva trečiadienio vakarą neįleido į šalį Kremliaus politiką remiančio ir Sovietų Sąjungą dainose šlovinančio dainininko O.Gazmanovo. Jis įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf

2016-08-18 16:46, atnaujinta 2017-05-15 12:50

„Populiarius kultūros veikėjus paversti savo smulkių, o iš tiesų tai nesveikų, politinių ambicijų įkaitais ir kurstyti antirusiškas aistras, neteisinga, neoru ir nesolidu“, – ketvirtadienį Maskvoje sakė Rusijos URM atstovė Marija Zacharova, komentuodama Rusijos atlikėjo neįleidimą į Lietuvą.

„Mes būtinai šį įvykį įtrauksime į dvišalę darbotvarkę“, – pridūrė ji.

Lietuva trečiadienio vakarą neįleido į šalį Kremliaus politiką remiančio ir Sovietų Sąjungą dainose šlovinančio dainininko O.Gazmanovo. Jis įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, Rusijos atlikėjas į nepageidaujamų asmenų sąrašą įtrauktas dėl propagandos, susijusios su agresyviais Rusijos veiksmais kaimyninėse šalyse.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad iš Maskvos į Vilnių vėlų trečiadienio vakarą atskridęs Rusijos pilietis turėjo Šengeno vizą, kurią išdavė Italija.

65 metų O.Gazmanovui leista pernakvoti oro uosto teritorijoje esančiame viešbutyje, o ketvirtadienį jis išvyko į Maskvą.

2014 metais O.Gazmanovą į „juodąjį sąrašą“ įtraukė kaimyninė Latvija. Jam uždrausta atvykti dėl „veiksmų, prisidėjusių pažeidžiant Ukrainos teritorinį vientisumą ir suverenumą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.