Baisios Vilniaus gatvės – jau lygesnės

Antakalnio ar Kalvarijų gatvėmis neseniai automobiliai dardėdavo lyg per bulvių lauką, o dabar vairuotojai jau gali džiaugtis nauju asfaltu. Iš viso šiemet sostinėje bus išasfaltuota 40 kilometrų.

Kelininkai šiomis dienomis apgulė į Tauro kalną vedančią V.Kudirkos gatvę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kelininkai šiomis dienomis apgulė į Tauro kalną vedančią V.Kudirkos gatvę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2016, 12:27 PM, atnaujinta May 15, 2017, 3:16 AM

V.Kudirkos gatvė – viena paskutinių mieste, kurias savivaldybė šiemet asfaltuos.

Šiomis dienomis kelininkai joje pakelia šulinius, o kitą savaitę gatvę asfaltuos. Kaip ir kitose judriose gatvėse, šis darbas vyks naktimis.

Prieš tai per dvi savaites buvo išasfaltuota Antakalnio gatvė nuo Žolyno gatvės iki Nemenčinės plento. Per porą mėnesių savivaldybė paklojo jau daugiau kaip 34 kilometrus asfalto.

„Šiemet gatvių remonto darbai mieste vyksta itin sparčiai. Iš visų suplanuotų suremontuoti gatvių atlikta jau didžioji dalis darbų. Ir tai tik pradžia – tęsime darbus ir kitąmet“, – žadėjo vicemeras Linas Kvedaravičius.

Remontuojant daugiau kaip kilometrą Antakalnio gatvės buvo sunaudota daugiau negu 14 tūkst. kvadratinių metrų asfaltbetonio: paklota nauja danga, suremontuoti itin prastos būklės šaligatviai ir kelio kraštai, gatvė naujai paženklinta.

Likusią Antakalnio gatvės dalį planuojama remontuoti kitąmet. Šiuo metu rengiamas Antakalnio gatvės nuo Šilo tilto iki Žolyno gatvės rekonstrukcijos techninis projektas.

Šiemet Vilniuje taip pat išasfaltuota prastos būklės Kalvarijų gatvė nuo Žalgirio iki Apkasų gatvės, Laisvės prospektas nuo Buivydiškių gatvės iki Vilniaus rajono poliklinikos stotelės, Kęstučio gatvė nuo Pušų iki T.Liubarto gatvių.

Kelininkų sulaukė ir atokiau esančios gatvės. Asfaltuota Titnago gatvė nuo Jankiškių gatvės link Gariūnų, Sakališkių, Žolyno, Mileišiškių, Salininkų, Taikos gatvės.

Taip pat suremontuotos provėžos Savanorių prospekte nuo transporto žiedo į Panerių pusę, Nemenčinės plente, Stepono Batoro ir Tuskulėnų gatvėse.

Asfaltavimo darbai vyko arba vyks Santariškių gatvėje ir žiedinėje sankryžoje, Kovo 11-osios, Čekoniškių gatvėse, taip pat Viršupio ir Stepono Batoro gatvių transporto mazge.

Anot mero Remigijaus Šimašiaus, vasarą ištuštėjęs miestas leidžia dirbti sparčiau, bet norėdami išvengti spūsčių kelininkai dalį darbų atlieka naktimis. Todėl jis atsiprašė vilniečių.

Savivaldybė taip pat jau sutvarkė per tris šimtus įvažiavimų į kiemus. Šiais metais mieste bus suremontuota ketvirtadalis visų daugiabučių kiemų.

Kiemų asfaltavimo akcija taip pat bus tęsiama ir kitais bei dar kitais metais.

Dar laukia daug darbų, nes pastarąjį kartą daugiabučių kiemai tvarkyti net prieš devynerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.