T.Žilinskas pažėrė kritikos: „Terminalas praktiškai nesaugomas“

„Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ dalyvavęs vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas kalbėdamas apie incidentą, kuomet prie Būtingės terminalo tanklaivio priplaukė vokiečio jachta ir atsitrenkusi į tanklaivį nuplaukė Klaipėdos kryptimi, pabrėžė, kad situacija nėra patenkintas.

T.Žilinskas planuoja susitikti su „Orlen Lietuva“ vadovais.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
T.Žilinskas planuoja susitikti su „Orlen Lietuva“ vadovais.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 23, 2016, 2:05 PM, atnaujinta May 15, 2017, 2:45 AM

„Vertinu prastai, tas incidentas parodo, kad terminalas praktiškai nesaugomas. Už paties terminalo apsaugą atsako „Orlen Lietuva“. Turi sėsti kolegos, nerodydami pirštais vieni į kitus, ir išsaiškinti situaciją, nes šiuo mrtu tai atrodo taip – daug auklių, o vaikas be priežiūros. Turime žiūrėti, kur yra spragos. Jei reikia, aš galiu nuvykti ir susitikti su įmonės vadovybe“, – kalbėjo T.Žilinskas.

Ministras tikino, kad geras pavyzdys yra suskystinų dujų terminalo apsauga, kuomet bendradarbiaujama su „Klaipėdos nafta“, vykdomos bendro pratybos, tikrinamas pasirengimas teroro grėsmei ir kitoms ekstremalioms situacijoms.

„Laivelis buvo matomas, jis įplaukė iš Latvijos teritorijos, tai juk Šengeno zona. Tik noriu pabrėžti, kad teritorija buvo saugoma būtent „Orlen Lietuva“, – teigė ministras ir pridūrė, kad šio įvykio nesieja su bendra saugumo situacija šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.