Vilniaus valdžia mėgina gaivinti stadioną – vaiduoklį

Trečiadienį žengtas dar vienas žingsnis, sustiprinęs viltį, kad statybiniai vaiduokliai ant Vilniaus Šeškinės kalvos išnyks, jų vietoje pagaliau bus pastatytas daugiafunkcinis sporto, kultūros ir pramogų kompleksas. Taip pervadintas prieš 30 metų pradėtas, bet apleistas nacionalinis stadionas. Trečiadienį Vilniaus miesto taryba patvirtino konkurso sąlygas.

Apleistos statybos ant Šeškinės kalvos vadinamos Vilniaus gėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apleistos statybos ant Šeškinės kalvos vadinamos Vilniaus gėda.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2016, 3:46 PM, atnaujinta May 15, 2017, 12:32 AM

Daugiafunkcinis stadionas bus statomas ES, privataus kapitalo ir Vilniaus savivaldybės lėšomis. Numatyta, kad Vyriausybė stadiono statybai skirs 33,6 mln. eurų ES paramos, savivaldybė – 2,9 mln. eurų. Be to, ji 25-erius metus kasmet skirs dar iki 0,5 mln. eurų stadiono išlaikymui, todėl bendras jos indėlis būtų iki 15,5 mln. eurų. Viso projekto vertė – 88,4 mln. Eur su PVM.

Projektas apima ne tik bent 15 tūkst. vietų stadioną, atitinkantį UEFA ketvirtą kategoriją, bet ir ne mažesnį nei 300 vietų vaikų darželį, kultūros ugdymo centrą ir biblioteką, meninės gimnastikos, bokso, imtynių, fizinio pasirengimo, trijų krepšinio ir vieną rankinio sales, ne mažiau kaip tris futbolo treniruočių aikštes, lengvosios atletikos stadioną, administracines patalpas.

Skelbti konkursą sostinės valdžia buvo žadėjusi šių metų pavasarį, po to – birželio mėnesį. Meras Remigijus Šimašius neseniai sakė, jog patvirtinus sąlygas, konkursas bus paskelbtas jau po kelių dienų – tai turėtų būti rugpjūčio pabaigoje.

Svarstant konkurso sąlygas opozicija priekaištavo, kad politikuodama valdančioji koalicija sugaišo daug brangaus laiko – komplekso nepavyks pastatyti Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui pažymėti, 2018 metais. Geriausiu atveju jis būtų pastatytas 2021 metais.

„Šis projektas buvo parengtas dar praėjusios tarybos laikais. Jūs išgujote iš komisijos Artūrą Zuoką, kitus patrysius specialistus, tokiu būdu sugaišinote šią nacionalinės svarbos statybą daugiau kaip pusmečiu“, – priekaištavo Laisvės sąjungos (liberalų) atstovas Algis Čaplikas.

Meras R.Šimašius atmetė tokius priekaištus argumentuodamas, kad ankstesnės valdžios parengtas projektas buvęs pernelyg supainiotas, jame – daug neaiškumų. Laiko reikėjo projektui patikslinti.

Vilniaus miesto taryba balsų dauguma patvirtino daugiafunkcinio stadiono statybos konkurso sąlygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.