Parlamentarui kelia abejonių prokuratūros vadovo pasirinkimas

Parlamentaras Povilas Urbšys kritikuoja generalinio prokuroro Evaldo Pašilio pasirinkimą skirti jo pavaduotoju buvusį prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjos Daivos Ulbinaitės advokatą Giedrių Danėlių.

P.Urbšys įsitikinęs, kad G.Danėliaus pasirinkimas rodo, kad prezidentės deklaruojama kova su politine korupcija aplenkia jos išrinktųjų ratą.<br>T.Bauro nuotr.
P.Urbšys įsitikinęs, kad G.Danėliaus pasirinkimas rodo, kad prezidentės deklaruojama kova su politine korupcija aplenkia jos išrinktųjų ratą.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2016, 12:02 PM, atnaujinta May 14, 2017, 8:57 PM

Šis teisininkas D.Ulbinaitę gynė skandalingoje byloje, kurioje ji buvo kaltinama dėl valstybės paslapties atskleidimo. Šiuo metu G.Danėlius yra koncerno „MG Baltic“ valdybos nario Romano Raulynaičio advokatas galimos politinės korupcijos byloje, kurioje verslininkas buvo apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Prezidentė  planuoja pirmadienį susitikti su generaliniu prokuroru aptarti G.Danėliaus kandidatūros į jo pavaduotojus. Bet P.Urbšys įsitikinęs, kad toks E.Pašilio teikimas šalies vadovę stumia į keblią padėtį.

Anot prezidentei skirtą viešą laišką išplatinusio parlamentaro, tai kompromituoja bet kokias prezidentės pastangas kovoti su korupcija ir apsaugoti teisėsaugos institucijas nuo politikų įtakos: „Tai būtų didžiulis smūgis pasitikėjimui teisėsauga ir tikėjimui, kad pagaliau politinė sistema bus apvalyta nuo aukštosios korupcijos.

Savo patarėjos advokato skyrimas vienu iš Generalinės prokuratūros vadovų, turinčiu kovoti su korupcija, toli gražu neprisideda, kaip Jūs žadėjote, prie „nuoseklaus valymosi nuo korupcijos ir oligarchinės savivalės“.

Tokiu savo sprendimu Jūs tik patvirtinsite nuomonę, kad kovojate su politine korupcija Lietuvoje tiek, kiek Jums naudinga stiprinti savo asmenines galias sukuriant saugią Lietuvą tik sau ir savo išrinktųjų ratui“.

P.Urbšio nuomone, sprendimas skirti G.Danėlių generalinio prokuroro pavaduotoju esą nublokštų prezidentę į jos kritikuojamų politikų gretas. „Lietuvos piliečiai Jus stebi ir tiki, kad valstybės interesai išliks aukščiau už Jūsų aplinkos interesus. Nepaniekinkite Lietuvos žmonių, kurie Jumis tiki“, – laiške prezidentei ragino aršus jos kritikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.