R. Tamašunienė už PVM lengvatą: „Kodėl turėtų neveikti?“

Politikai nesutaria dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatos. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos- Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos Seime seniūnė Rita Tamašunienė sako esanti už PVM lengvatos taikymą būtiniausiems maisto produktams.

R.Tamašunienė už PVM lengvatą: „Kodėl Lietuvoje turėtų neveikti?“<br>T.Bauro nuotr.
R.Tamašunienė už PVM lengvatą: „Kodėl Lietuvoje turėtų neveikti?“<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-26 08:31, atnaujinta 2017-05-14 21:22

„Matome mūsų piliečių invaziją į Lenkijos parduotuves, nes ten trečdaliu pigiau. Ten galioja PVM lengvatos, o įvedus Lietuvoje tokias lengvatas, tai išspręstų ir mūsų problemas. Matome, kad įvedus eurą kainos pakilo, todėl turim kažką daryti

Lietuvoje reikėtų įvesti PVM lengvatą būtiniems maisto produktams ir prekėms, kuriuos žmonės perka nekokybiškus, dėl to išleidžiama daugiau jų gydymui, ar neįperka. Visuose šalyse tai veikia. Kodėl Lietuvoje turėtų neveikti? Kodėl tik Lietuvoje turėtų lobti verslininkai, o kitur viskas sutvarkyta? Turime mechanizmų, kurie turėtų sureguliuoti“, – Žinių radijuje penktadienį kalbėjo politikė R.Tamašunienė.

Ketvirtadienį finansų ministrė Rasa Budbergytė kartojo esanti prieš PVM lengvatas. Ministrė sakė nepritarianti bet kokiems valdančiosios koalicijos partnerių susitarimams, dėl PVM lengvatų maisto produktams – to reikalauja Darbo partija mainais į prezidentės Dalios Grybauskaitės vetuoto naujojo Darbo kodekso priėmimą – jį „darbiečiai“ nori palikti apsispręsti naujajam Seimui.

Ministrė pakartojo esanti prieš lengvatas maisto produktams, nes žino geresnių būdų, kaip finansiškai padėti nepasiturintiems gyventojams.

„Aš prieš lengvatas maisto produktams, galvoju, kad turime geresnius būdus, kaip galėtume mažinti socialinę atskirtį – didinti neapmokestinamąsias pajamas, paramą vaikus auginančioms nepasiturinčioms šeimoms“, – sakė R.Budbergytė.

Premjeras Algirdas Butkevičius anksčiau siūlė įvesti PVM lengvatą tik šviežiai ir atšaldytai mėsai. Kai kurie socialdemokratai 5 proc. PVM siūlo taikyti ne tik šviežiai mėsai ir žuviai, bet ir atšaldytai mėsai ir paukštienai, karvių pienui ir jo produktams, išskyrus fermentinius sūrius ir jogurtus.

Darbo partija siūlo 5 proc. PVM taikyti 12-kai produktų – duonai, makaronams, kruopoms, pienui, kefyrui, sviestui, šviežiai mėsai, šviežiai žuviai, aliejui, miltams, daržovėms ir vaisiams bei cukrui.

„Tvarkiečiai“ mano, jog PVM reikia mažinti būtiniausiems maisto produktams, be to, jie, pasak premjero, siūlo mažinti bendrąjį PVM tarifą – nuo 21 proc. iki 18 proc.

Valdančiųjų Politinė taryba yra sutarusi NPD nuo 2017 metų didinti nuo 200 iki 310 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.