V. Mazuronis nesureikšmina V. Baltraitienės vakarienės

Latvijos delegacija Lietuvoje lankėsi liepos 27-28 dienomis.

V. Mazuronis nesureikšmina V. Baltraitienės vakarienės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
V. Mazuronis nesureikšmina V. Baltraitienės vakarienės.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2016, 1:48 PM, atnaujinta May 14, 2017, 8:38 PM

„Ministro darbas yra su visais bendrauti ir iš visur susirinkti informaciją, kol nėra pažeidžiami įstatymai. Nematau nieko blogo, kad ministrė dalyvavo neoficialiuose susitikimuose su kitų šalių politikais ir verslo atstovais. Ar jau Lietuvoje uždrausta žmonėms susitikti ir bendrauti? Jeigu paaiškėtų, kad susitikimų metu buvo daromi kažkokie neleistini susitarimai, veiksmai ar pažeidžiamos etikos normos – vertinčiau kitaip, tačiau šiandien tokios informacijos nėra“, – sako V. Mazuronis.

Darbo partijos pirmininkas V. Mazuronis taip pat pareiškė sveikinąs „atsibudus iš žiemos miego ir pradėjus prieš rinkimus dirbti savo darbą“ apie galimą interpeliaciją ministrei prabilusį didžiausios opozicinės Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderį Gabrielių Landsbergį.

Opozicinės partijos lyderis pareiškė, kad siūlys savo partijos nariams Seime inicijuoti interpeliacijos procedūrą žemės ūkio ministrei V. Baltraitienei po to, kai žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad ji dalyvavo neformalioje vakarienėje su Latvijos ministru ir mėsos perdirbimo įmonės „Biovela“ vadovu.

„Opozicijos darbas yra ieškoti bent menkiausių priekabių prie valdančiosios daugumos – tai yra suprantama. Gaila, kad opozicija ima atsibusti, likus vos pusantro mėnesio iki rinkimų, bet tai geriau negu nieko“, – sako V. Mazuronis.

Kaip jau skelbta, žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė kreipsis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), kad būtų išsklaidytos abejonės dėl galimo interesų konflikto per oficialios Latvijos delegacijos vizitą Lietuvoje.

Kaip ketvirtadienį paskelbė žiniasklaida, žemės ūkio ministrė V. Baltraitienė ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius kartu su Latvijos ministru ir mėsos perdirbimo įmonės „Biovela“ vadovu liepos pabaigoje dalyvavo bendroje vakarienėje su medžiokle.

Pasak ministerijos, neformali vakarienė vyko tradicinėje, įprastoje užsienio delegacijų priėmimo vietoje Panevėžio rajone Petriškių stumbryno svečių namuose, kuriuose priėmimai buvo rengiami ir daugelio kitų šalių prezidentams, premjerams bei ministrams.

Latvijos delegacija Lietuvoje lankėsi liepos 27-28 dienomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.