Išmokos lenkų mokiniams: per metus daugiau nei 200 tūkst. eurų

Lenkijos užsienio reikalų viceministras Janas Dziedziczakas pranešė, kad nuo šių metų rugsėjo 1 dienos šalis rems lenkų šeimų moksleivius Lietuvoje.

Lėšos bus skiriamos tik žengiantiems į pirmą klasę bei 12 klasės moksleiviams.<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Lėšos bus skiriamos tik žengiantiems į pirmą klasę bei 12 klasės moksleiviams.<br>R. Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2016, 7:59 AM, atnaujinta May 14, 2017, 4:43 PM

Tiesa, finansinės paramos sulauks ne visi Lietuvoje gyvenantys ir lenkiškas mokyklas lankantys vaikai. Lėšos bus skiriamos tik žengiantiems į pirmą klasę bei 12 klasės moksleiviams. Kiekvienas jų sulauks po 500 zlotų (116 eurų). Bendra šio projekto vertė sieks maždaug vieną milijoną zlotų (232 tūkst. eurų)

„Norėdami atliepti mūsų tautiečių poreikius Lietuvoje, pradėsime mokėti kiekvienam pirmokui ir į 12 klasę žengiančiam moksleiviui po 500 zlotų. Norime, kad kiekvienas, lankantis lenkų mokyklą, jaustų mūsų šalies palaikymą“, – anksčiau sakė J.Dziedziczakas.

Už Lenkijos užsienio reikalų projekto realizavimą atsakingas „Pagalbos lenkams Rytuose“ fondas. Kol kas neatskleidžiama, kaip lenkų šeimas Lietuvoje pasieks pagalba, bet abejojama, kad bus išmokami pinigai. Greičiausiai bus ieškoma kitų būtų.

„Manau, kad mes neskirsime pinigų tiesiogiai šeimoms. Nenorėčiau kol kas atskleisti daugiau detalių, kol nesame pasirašę susitarimo su ministerija“, – sakė fondo atstovė Marta Pszczolkowska.

Daugiau detalių žadama atskleisti jau rugsėjo 3 dieną, kai Lenkijos užsienio reikalų viceministras J.Dziedziczakas lankysis Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.