Premjeras apie V. Baltraitienę: „Šis žingsnis bus įvertintas“

Premjeras Algirdas Butkevičius sprendimą dėl žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės ketina priimti tik po Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo. Taip pat lauks teisėsaugos atsakymų dėl Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus Jono Miliaus.

Premjeras apie V. Baltraitienę: „Šis žingsnis bus įvertintas“.<br>T.bauro asociatyvioji nuotr.
Premjeras apie V. Baltraitienę: „Šis žingsnis bus įvertintas“.<br>T.bauro asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2016, 5:22 PM, atnaujinta May 14, 2017, 2:41 PM

„Žemės ūkio ministrė pažadėjo, kad pati kreipsis į VTEK, kad man nereikėtų kreiptis, kad spaudos konferencija išsklaidys visas abejones. Raginu, kad kuo greičiau VTEK priimtų sprendimą ir kuo greičiau galėčiau jį gauti, kad galutinai galėčiau priimti sprendimą“, – pirmadienį žurnalistams sakė premjeras.

Premjeras pirmadienį susitiko su Darbo partijos pirmininku Valentinu Mazuroniu ir prašė dalyvauti politinės atsakomybės prisiėmimo procese.

„Šis žingsnis bus įvertintas su VTEK priimtu sprendimu“, – pakartojo A.Butkevičius.

Premjeras priminė, kad J.Milius buvo raginamas atsistatydinti. „Dabar vyksta teisinis procesas, jei neklystu, jis rugsėjo 7 dieną turėtų baigtis ir turėtų būti priimti sprendimai“, – kalbėjo ministras pirmininkas.

A.Butkevičius perspėjo, kad organizuojamos vakarienės ar pietūs su verslo, valdžios, mokslo ar kitais atstovais turi būti įtraukti į darbotvarkę ir viešai skelbiami.

J.Milius trauktis neketina: „Gyvenime neturėjau jokios pastabos“ (Susijęs video)

Premjeras nusprendė pakomentuoti susidariusią situaciją po pirmadienio popietę vykusios žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės ir Valstybinės maisto ir veterinarinės tarnybos vadovo Jono Miliaus spaudos konferencijos dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės – medžioklės.

Trauktis neketina

Ministrė V.Baltraitienė ir tarnybos vadovas pareiškė, kad neketina atsistatydinti.

Prieš mėnesį vykusios vakarienės ir medžioklės istoriją A.Butkevičius sako penktadienį aptaręs su Latvijos Vyriausybės vadovu Mariu Kučinskiu. Anot A.Butkevičiaus, Latvijos kolega jį informavo, kad priims sprendimus po pokalbių su žemės ūkio ministru Janiu Duklavu. A.Butkevičius sutinka su prezidentės išsakytomis pastabomis, jog istorija kelia diplomatinę įtampą.

Joje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas su delegacija. Vakarienėje taip pat dalyvavo J.Milius , mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

Ministrės V.Baltraitienės ir Latvijos ministro J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę – prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškina, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigia. Iki šiol neaišku, kas apmokėjo už vakarienę, nes Žemės ūkio ministerija pareiškė negavusi sąskaitų.

V. Mazuronis gina ministrę

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis po Žemės ūkio ministerijoje surengtos spaudos konferencijos išplatino pranešimą, kad ministrės V.Baltraitienės atsakymai jam pilnai suprantami ir tenkina.

„Visuomet pasisakiau ir pasisakysiu už maksimalų bendradarbiavimą su kitų valstybių vadovais, ypač ginant mūsų verslo interesus užsienyje. Tai turi daryti ne tik Užsienio reikalų ministerija, bet ir aukščiausi šalies pareigūnai bei visos ministerijos tiek formalių, tiek ir neformalių susitikimų metu, kurie yra įprasti visame pasaulyje“, – sakė V. Mazuronis.

Jo nuomone, tokių susitikimų turinys ir jų organizavimo aplinkybės neturi sudaryti prielaidų abejonėms, todėl turi būti paviešinta visa informacija apie tai, jeigu kam nors dėl to kyla klausimų.

„Šiuo atveju visus atsakymus aš išgirdau ir jie mane įtikina“, – teigė V. Mazuronis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.