VTEK pirmininkas apie vakarienę-medžioklę: „Daug kyla klausimų“

Žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės kreipimąsi gavęs Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas Romas Valentukevičius sako turintis neatsakytų klausimų vakarienės ir medžioklės Panevėžio rajone istorijoje.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas R.Valentukevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininkas R.Valentukevičius.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2016, 3:34 PM, atnaujinta May 14, 2017, 2:55 PM

„Reikia nustatyti, kas ten, ką tiksliai organizavo, kaip organizavo, kas mokėjo, kas kvietė tuos verslininkus. Arba, pavyzdžiui, klausimas, kodėl ta sąskaita į ministeriją taip ilgai važiuoja? Aš čia daug norėčiau klausimų užduoti“, – BNS pirmadienį sakė R.Valentukevičius.

Jis teigė, kad jo vadovaujama komisija trečiadienį spręs, ar pradėti tyrimą pagal ministrės kreipimąsi.

„Iš pirmo įspūdžio atrodo, kad iš etikos pusės būtų čia niuansų, bet kad atsakyčiau dabar dėl interesų supainiojimo, tai nedrįsiu nei taip, nei ne pasakyti“, – kalbėjo VTEK pirmininkas.

„Bet aš jus užtikrinu, kad viskas bus tikrai pažiūrėta pagal įstatymus ir priimtas teisingas ir objektyvus sprendimas“, – pridūrė jis.

Latvijos ministras pirmininkas Maris Kučinskis sako, kad vakarienėje su medžiokle Lietuvoje dalyvavęs žemės ūkio ministra Janis Dūklavas elgėsi tinkamai.

„Aš manau, taip, kad tai buvo visiškai priimtina“, – žurnalistams sakė premjeras, pirmadienį išklausęs ministrų paaiškinimus.

Trauktis neketina

Ministrė V.Baltraitienė ir tarnybos vadovas pareiškė, kad neketina atsistatydinti.

Prieš mėnesį vykusios vakarienės ir medžioklės istoriją A.Butkevičius sako penktadienį aptaręs su Latvijos Vyriausybės vadovu Mariu Kučinskiu. Anot A.Butkevičiaus, Latvijos kolega jį informavo, kad priims sprendimus po pokalbių su žemės ūkio ministru Janiu Duklavu. A.Butkevičius sutinka su prezidentės išsakytomis pastabomis, jog istorija kelia diplomatinę įtampą.

Joje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs Latvijos žemės ūkio ministras Janis Dūklavas su delegacija. Vakarienėje taip pat dalyvavo J.Milius , mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

Ministrės V.Baltraitienės ir Latvijos ministro J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę – prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškina, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigia. Iki šiol neaišku, kas apmokėjo už vakarienę, nes Žemės ūkio ministerija pareiškė negavusi sąskaitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.