E. Zingeris į alkoholio matuoklį pūtė net šešis kartus

Pirmadienį Seimo narį Emanuelį Zingerį ištiko nedidelis nemalonumas, paskatinęs jį atkreipti dėmesį į didelę problemą. Vykstantį į žydų žudynių Biržuose 75- mečio minėjimą, Panevėžyje jį sustabdė kelių policijos patruliai ir liepė papūsti į alkoholio matuoklį.

E.Zingeris nemanė, kad anonimas norėjo sukompromituoti jį kaip politiką.<br>D.Umbraso nuotr.
E.Zingeris nemanė, kad anonimas norėjo sukompromituoti jį kaip politiką.<br>D.Umbraso nuotr.
Gavusi anoniminį pranešimą, panevėžyje policija sustabdė E.Zingerį.<br>„Facebook“ nuotr.
Gavusi anoniminį pranešimą, panevėžyje policija sustabdė E.Zingerį.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-08-30 19:37, atnaujinta 2017-05-14 11:21

„Man tai buvo iššūkis, nesu pūtęs. Pasirodo, reikia pūsti, kol alkoholio matuoklyje pasigirsta traškesys. Vis pučiau, ir – nieko. Tik iš šešto karto sutraškėjo: aišku, parodė nulį promilių“, – portalui lrytas.lt pasakojo politikas.

Paaiškėjo, jog anonimas policijai pranešė, jog per Panevėžį važiuojantį automobilį galimai vairuoja išgėręs vairuotojas ir pasakė E.Zingerio mašinos numerį.

„Pareigūnai su manimi elgėsi mandagiai, jokių priekaištų jiems neturiu. Mane suglumino kitkas – iki šiol nežinojau, kad baudžiama ne už visus melagingus pranešimus. Baudžiama tik už melagingus pranešimus apie užminuotus pastatus, teroro aktus. O kitus anoniminius skundus policija priversta tikrinti.

Pasikalbėjęs su pareigūnais sužinojau, kad tokių pranešimų apie tariamai girtus vairuotojus būna apsčiai. Ne tik apie vairuotojus, daug būna neįtikėtinų skundų. Policininkai privalo viską tikrinti, o paaiškėjus melui, skundiko atsakomybės įstatymai nenumato. Tai įstatymų spraga, su tuo reikia kažką daryti“, – kalbėjo melagingai apskųstas įstatymų leidėjas.

E.Zingerio apmaudą dėl melagingo skundo užaštrino ir, jei taip galima sakyti, nacionaliniai motyvai. Žydai žinoma kaip tauta, nelinkusi įnikti į svaigalus.

„Girtuokliauti nebuvo linkęs nė vienas iš mano 10 kartų į praeitį protėvių, o asimiliuotis ir pasiduoti šių laikų įpročiams dar nesugebėjau“, – ironišką pastabą savo „Facebook“ paskyroje įrašė Seimo narys.

Jis teigė nemanąs, kad jam piktą pokštą pakišo politiniai oponentai, norėdami jam šliūkštelėti kibirą blogų emocijų.

„Jei tai būtų politinė provokacija, piktavaliai sugalvotų išradingesnį būdą man pakenkti. Visi daugiau ar mažiau žino, kad dėl alkoholio jokių problemų neturiu. Šioje vietoje esu nepažeidžiamas“, – tvirtino E.Zingeris.

Jis sakė, jog incidentas Panevėžyje – smulkmena, bet ji privertė susimąstyti apie policijos darbo problemas.

„Pritariu, kad pareigūnai turi teisę ir privalo tikrinti vairuotojus, nesvarbu, ar Seimo narys važiuotų, ar ministras. Tačiau įstatymas turėtų numatyti galimybę pareigūnams atsirinkti, į kokius anoniminius pranešimus tam tikrais atvejais reaguoti. Juk policija praranda brangų laiką, kai tuo metu gal reikia tirti nusikaltimus“, – svarstė E.Zingeris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.