E. Pašilis numojo ranka į socialdemokratų kvietimą pasiaiškinti

Generalinis prokuroras E. Pašilis šiuo metu nemato galimybės dalyvauti Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos posėdyje ir išsamiai atsakyti į jo dalyviams rūpimus klausimus, susijusius su aktualiais ikiteisminiais tyrimais.

Generalinis prokuroras E.Pašilis negali atskleisti daugiau ikiteisminio tyrimo detalių.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Generalinis prokuroras E.Pašilis negali atskleisti daugiau ikiteisminio tyrimo detalių.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 2:45 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:36 AM

„Nors bendravimą su Seimu įvairiais teisėkūros bei prokuratūros veiklos klausimais vertinu kaip labai svarbų ir naudingą, šiuo atveju kvietimo dalyvauti frakcijos narių posėdyje privalau atsisakyti. Viena iš priežasčių – vykstantys ikiteisminiai tyrimai, apie kuriuos atvykęs galėčiau pranešti tik tiek, kiek jau yra paskelbta viešai.

Nenorėčiau, kad mano kokie nors atsakymai ir jų interpretacijos pakenktų kolegų darbui ir tikiuosi, kad gerbiami Seimo nariai tai supras. Taip pat manau, kad visuomenė iš prokuratūros pagrįstai tikisi nepolitizuotų, skaidrių tyrimų, prokurorų nepriklausomumo priimant sprendimus, todėl vargu ar būčiau suprastas, jei tyrimų detales pateikčiau vienos politinės partijos atstovams“ – savo sprendimą pagrindžia generalinis prokuroras E. Pašilis.

Kvietimas atvykti į Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos posėdį ir atsakyti į klausimus generaliniam prokurorui E. Pašiliui buvo pateiktas trečiadienį ryte.

Frakcijos posėdyje taip pat dalyvaus Lietuvos ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ir Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Premjeras pareiškė, kad generalinis prokuroras privalės atvykti. 

„Jis privalės, aš manau, (...) ateiti“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė premjeras. 

Įtaria, kad neleido prezidentė

„Manau, kad jis tiesiog galėjo sulaukti ir nelabai patogių Seimo narių klausimų. Matyt, to vengdamas ir nenorėdamas, jis pasirinko tokį bendravimo būdą“, – BNS trečiadienį sakė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, sužinojusi, kad E.Pašilis neatvyks į frakcijos posėdį Seime. 

„Tenka tik apgailestauti“, – pridūrė I.Šiaulienė. 

Savo ruožtu Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas pareiškė, kad generalinis prokuroras išsigando susitikimo su socialdemokratais. 

„Išsigando turbūt, nes mes turime ir daugiau klausimų. Daug dalykų tokių keistų vyksta prokuratūroje pastaruoju metu ir daug sutapimų“, – sakė A.Sysas. 

Jis įtaria, kad generaliniam prokurorui atvykti į socialdemokratų frakcijos posėdį neleido prezidentė Dalia Grybauskaitė. 

„Sąmokslo teorija tokia irgi galėtų būti“, – teigė politikas. 

Skandalą sukėlė virtuvės rakandai

Prokuroras kvietimo į Seimą sulaukė kilus vadinamajam „auksinių šakučių“ skandalui.

Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) antradienį paskelbė, kad įvairius virtuvės įrankius iš bendrovės „Nota bene“ kariuomenė pirko aštuonis kartus brangiau, nei rinkoje. Tarnyba pranešė, kad 2014-aisiais vykdydama 173,8 tūkst. eurų pirkimus kariuomenė pjaustymo lentelę įsigijo už 180 eurų, kai identiška lentelė parduotuvėje tuo metu kainavo 28 eurus, duonriekį peilį – už 142 eurus, jo kaina parduotuvėje – 13 eurų.

Kepsniams naudojama šakutė pirkta už 184 eurus, kiaurasamtis – už 70 eurų, galąstuvas – už 103 eurus, peilis mėsai kapoti – už 250 eurų. Sietelis įsigytas už 161 eurą, skirtingų dydžių samteliai – už 243 eurus ir 258 eurus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.