Skandalinga vakarienė Lietuvoje kelia bangas ir Latvijoje

„Ryšiai su visuomene – jo paties reikalas“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad ministrams jų komunikacijos klaidos brangiai kainuoja.

V.Baltraitienės ir J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę buvo prieštaringi.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
V.Baltraitienės ir J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę buvo prieštaringi.<br>T.Bauro nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 12:09 PM, atnaujinta May 14, 2017, 9:57 AM

„Iš pradžių keli nevykę pasisakymai suglumino, kilo klausimų ne tik kitiems, bet ir man, premjerui“, – televizijai LNT sakė M.Kučinskis.

Vis dėlto M.Kučinskis sakė nemanantis, kad prasta J.Dūklavo komunikacija gali užkirsti kelią jam eiti ministro pareigas.

„Ryšiai su visuomene – jo paties reikalas“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad ministrams jų komunikacijos klaidos brangiai kainuoja.

Paklaustas, ar ministro elgesį laiko tinkamu, premjeras atsakė: „Manau, kad taip – tai visiškai tinkama“. M.Kučinskis anksčiau sakė neįžvelgiantis nusižengimo, kad J.Dūklavas, viešėdamas Lietuvoje, dalyvavo medžioklėje ir vakarienėje.

Premjeras pridūrė neturintis priežasčių netikėti J.Dūklavo paaiškinimu ir tvirtinti, kad ministras ką nors pažeidė. Anot jo, dvišaliai santykiai buvo aptarti su Lietuvos ministru pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir kad latvių ministrai toliau lankysis Lietuvoje.

M.Kučinskio nuomone, triukšmas dėl J.Dūklavo vizito buvo šiek tiek perdėtas.

Tiek M.Kučinskas, tiek J.Dūklavas yra Žaliųjų ir valstiečių sąjungos nariai.

Triukšmas kilo dėl liepos pabaigoje Panevėžio rajone vykusios vakarienės-medžioklės, kurioje dalyvavo ir tąkart Lietuvoje viešėjęs J.Dūklavas su delegacija. Šioje vakarienėje taip pat dalyvavo Lietuvos žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė su vyru, Maisto ir veterinarijos tarnybos vadovas Jonas Milius, mėsos perdirbimo įmonės „Biovela Group“ vadovas Virginijus Kantauskas, „Dojus agro“ vadovas Petras Dailidė.

V.Baltraitienės ir J.Dūklavo pasakojimai apie šią vakarienę buvo prieštaringi. Lietuvos ministrė aiškino, kad verslininkus į renginį pakvietė Latvijos ministras, o pastarasis tai neigė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?