„Tau, Vilniau!“: kad neįgalieji ir sveikieji suartėtų

Jau tapo gražia tradicija kiekvienų metų rudenį, Sostinės dienų metu Vilniuje, Katedros aikštėje, organizuoti respublikinę neįgaliųjų bendruomenės mugę-koncertą – šventę „Tau, Vilniau!“, kuri prisideda prie neįgaliųjų ir sveikųjų žmonių suartėjimo.

„Tau, Vilniau!“ prisideda prie neįgaliųjų ir sveikųjų žmonių suartėjimo.<br>D. Umbraso asociatyvi nuotr.
„Tau, Vilniau!“ prisideda prie neįgaliųjų ir sveikųjų žmonių suartėjimo.<br>D. Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-09-01 17:03, atnaujinta 2017-05-14 06:55

Šiemet iš šios šventės išaugo po regionus keliaujančios neįgaliųjų bendruomenės mugės-koncertai „Būkime kartu!“, kurios vyko Marijampolėje, Ukmergėje ir Telšiuose.

Šventė „Tau, Vilniau!“, kuri šiais metais organizuojama jau dvyliktą kartą – tai galimybė neįgaliems žmonėms parodyti visuomenei savo kūrybinius ir darbinius pasiekimus bei neišsenkančią dvasios stiprybę. Planuojama, kad šiame renginyje dalyvaus apie 1500 neįgaliųjų kūrėjų iš daugiau kaip 100 organizacijų. Viso renginio metu jiems talkins Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos kariūnai, Pasieniečių mokyklos kursantai, Vilniaus mokyklų moksleiviai.

Katedros aikštėje koncertuos ne tik geriausi neįgaliųjų meno saviveiklos kolektyvai, bet ir Lietuvos kariuomenės garbės sargybos orkestras (kapelmeisteris mjr. Egidijus Ališauskas), Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“ (vyr. dirigentas Ugnius Vaiginis), diksilendas „Sweetband“ (vadovas Karolis Pratkus).

Mugėje darbus eksponuos ir pardavinės neįgalieji liaudies amatų meistrai, namudininkai iš įvairių Lietuvos vietų. Vilniečiai bei miesto svečiai turės galimybę apžiūrėti ir įsigyti suvenyrų, meninių dirbinių, pasiklausyti nuotaikingų kaimo kapelų pasirodymų, šauniai pasilinksminti.

Šventė vyks rugsėjo 4-ąją, Katedros aikštėje. Pradžia 11 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.